Всички шампионски триумфи на Медведев в Тура (галерия)


Даниил Медведев вдигна най-големия трофей в кариерата си. Новият №5 в световната ранглиста впечатли с представянето си в Синсинати, след като на полуфиналите реализира обрат срещу действащия тогава шампион Новак Джокович, а в заключителната битка не даде шансове на Давид Гофен.

Приказката за руснака продължава към US Open и той гледа с надежда към последния „мейджър“ за годината, като в момента се намира в невероятна серия – спечелил е 14 от последните си 16 двубоя. Медведев е играчът с най-много победи през годината до момента – 43, както и с най-много успехи на твърди кортове – 31.

Макар да загуби два поредни финала в седмиците преди триумфа в Синсинати, Даниил намери сили да вдигне втора титла за годината. Първата му дойде на българска земя – нямаше кой да спре руснака в зала „Арена Армеец“ на Sofia Open.

medvedev final sofia open

23-годишният тенисист има вече общо пет отличия на сметката си, а всяко от тях е било заслужено с много борба на корта. За пръв път Медведев вдигна над главата си ATP трофей в началото на 2018 г. Тогава разочарова австралийската публика в Сидни, побеждавайки местния любимец Алекс де Минор след обрат – 1-6 6-4 7-5.

Daniil Medvedev, Sydney 2018

Малко по-късно дойде успехът в Уинстън-Сейлъм, а след US Open Даниил отново победи местен любимец във финал. Този път това се случи в Токио, където публиката не успя да помогне на Кей Нишикори в заключителната битка с руснака.

„Това бе най-хубава седмица в живота ми“ – така Медведев описа изминалите дни в Синсинати, през които извоюва най-важния си трофей до момента.

Вижте всички триумфи на 23-годишния руснак в Тура до този момент в нашата ГАЛЕРИЯ.

Още по темата:

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH