„Били Джийн Кинг“: От храм на тениса до временна болница (галерия)


Част от комплекса „Били Джийн Кинг“, където се провежда US Open, вече бе трансформиран във временна болница. Мярката е взета с цел борба срещу разпространението на коронавируса и за да подпомогне болниците в Ню Йорк, които изпитват огромни затруднения да се справят с всички пациенти.

Част от стадион Queens бе превърнат в болница с 350 легла, а импровизираното лечебно заведение започна работа в началото на месеца.

Съоръжението е използвано за настаняване на пациенти, които не са регистрирани с Covid-19, но това може да се промени, ако има нужда, и да се приемат заразени с коронавируса, потвърди говорителят на спешния офис в Ню Йорк в началото на април.

Междувременно стадион „Луис Армстронг“ се превърна в база, в която дневно се раздават 25 000 пакета с храна за пациенти, страдащи от коронавируса, медицински лица, ученици в държавните училища и други хора, които имат нужда.

„Тук сме да помогнем и ако нашето съоръжение в Queens може да помогне на нюйоркчани, всички стоим зад каузата“, каза говорителят на USTA Крис Уидмайер.

arthur-ashe

„Мейджърът“ в Ню Йорк ще започне на 24 август и към момента организаторите не са обявили промяна в плановете, въпреки че новата дата на Ролан Гарос е такава, че турнирът в Париж да започне близо седмица след US Open – на 20 септември.

„Нашата най-голяма надежда е, че US Open ще се проведе по план в края на август и че Ню Йорк още веднъж ще бъде домакин на целия свят“, каза Уидмайер.

В момента заразените с новия коронавирус в Ню Йорк са над 180 000 души. Най-малко 8600 души са загинали вследствие на заразата само там, което е огромен процент от всички смъртни случаи в САЩ – общо над 20 000. Страната в момента е най-голямото огнище на пандемията с над 533 хиляди случаи на Covid-19.

Вижте снимките на комплекса в нашата ГАЛЕРИЯ.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH