Без публика, награден фонд и титли, но тенисът се завърна (галерия)


Професионален тенис ще има чак след 13 юли, но постепенното отпускане на противоепидемичните мерки по света доведе до подновяване на демонстративните мачове. В частна резиденция в Уест Палм Бийч, щата Флорида, няколко тенисисти вече се изправиха един срещу друг.

Без публика. Без подавачи на топки. Само с един съдия, носещ маска и сменящ резултата ръчно. Само с един съдия на линията.

Форматът на надпреварата е два от три сета, като всяка част се играе до 4 гейма, а при 3-3 се провежда тайбрек. Общо четири камери снимат състезателите, както и два дрона над корта. Феновете могат да наблюдават срещите на живо по Tennis Channel, които са партньори на надпреварата.

UTR PRO MATCH SERIES1

Турнирът започна снощи, а големият победител на първия ден бе световният  №39 Рейли Опелка откри участието си с две победи и крачка към място на финала.

Американецът надигра Томи Пол след обрат за 3-4(4) 4-0 4-1, след като съперникът му го бе преодолял с минаващ удар от бекхенд, за да грабне първата част. Опелка загуби и първия гейм на следващия сет, но впоследствие спечели осем поредни, за да си осигури успеха.

Вторият двубой на 211-сантиметровият тенисист бе срещу Миомир Кецманович, който също стигна до тайбрек, след което съпротивата му бе пречупена. Опелка се наложи с 4-3(4) 4-0.

„Минаха само два месеца, но се усещат като година. Играх добре от посрещане. Работих по това в малкото дни, в които тренирахме. Гледах стари мачове, включително такива на Джокович. Научих много от него – най-добрият посрещач,“ каза Рейли в края на деня.

Хуберт Хуркач също започна с победа – 4-2 4-0 над Томи Пол. Американецът сервираше при 2-3 и 40-15, но не успя да стигне до тайбрек.

UTR PRO MATCH SERIES6

„Наистина усещането да играем отново двубои е много добро,“ сподели след срещата Хуркач. „Ясно е, че след като не си играл дълго, имаш известни колебания на корта, трудно намираш ритъма си.“

Кецманович също в крайна сметка стигна до успех, надигравайки поляка за 4-3(2) 4-0.

Според форматът всеки трябва да играе срещу всеки, след което ще има финал и сблъсък за третото място.

Между 22 и 24 май при същите условия ще се състезават Аманда Анисимова, Даниъл Колинс, Алисън Риск и Айла Томлянович.

Вижте къде играят тенисистите – в нашата ГАЛЕРИЯ.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH