Гледайте на живо: Григор Димитров – Рафаел Надал 3-6 7-5 6-7(5) 6-6 7-6(4) 4-6

Гледайте на живо: Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6 7-5 6-7(5) 6-6 7-6(4) 4-6

Дойде време за още един голям мач на Григор Димитров на тазгодишния Australian Open. На полуфиналите на турнира съперник на българина ще е Рафаел Надал. Двубоят започва малко след 10:30 ч. и ще бъде предаван пряко по Евроспорт 1. Той ще може да се проследи с коментари на живо и линкове в TennisKafe.com:

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

В преките двубои бившият №1 води със 7 на 1 победи, но нашият го победи 6-2 6-4 в последния им сблъсък, който бе в Пекин през миналата година. Букмейкърите сочат Надал за фаворит с коефициент от 1.40 срещу 3.00 за водещата ни ракета.

Коментари на живо:

0-1 – Григор започна много агресивно на ретур и поведе с 0-30, а малко по-късно със страхотен бекхенд по правата стигна до 15-40 и две точки за пробив. Рафа отрази първата, а после със сервис по правата не остави шансове на Димитров. След няколко дюса Матадора удържа.

1-1 – Григор наниза първия си ас в мача за 40-0 с 213 км/ч, а после с още един затвори на нула.

1-2 – При 30-15 Григор опита труден ретур от бекхенд по правата, който не намери полето, след което Надал завърши с форхенд уинър по обратния диагонал.

1-3 – Пробив! Два пъти първият сервис не влезе на Григор и се стигна до 15-30 след хубав бекхенд на Надал по диагонала и малко по-късно испанецът имаше два брейкбола. С ас Димитров парира първия, след което атаката му на мрежата не успя и бе пробит.

1-4 – Надал затвърди след категоричен гейм, в който не даде точка на нашето момче.

2-4 – Безпроблемен гейм за Григор, който си остави шансове да навакса пробива изоставане.

2-5 – Втори пореден гейм на нула за Надал и той е на един от спечелването на първия сет.

3-5 – Димитров опъна бекхенд по правата за 40-0, след което сбърка воле на опразнения корт. Геймът приключи с ретур в аут на испанеца.

3-6 – Сет за Надал! Димитров взе първата точка, след което Надал продължи да демонстрира изключителното ниво, което показва от началото на двубоя.

1-0 – Убедителен гейм за българина на старта на втората част.

1-1 – Невероятна защита показа Григор, но в крайна сметка испанецът спечели третото разиграване, за да поведе с 30-15, след което изкара бекхенд по правата. При 40-15 Надал направи първата си двойна грешка в мача, но после матира българина със сервис в тялото.

2-1 – С добро сервиране Димитров си помогна да поведе с 40-0 и от третия си геймбол приключи подаването си с драйв воле от фрохенд.

3-1 – Пробив! Григор взе първата точка с бекхенд уинър, след което матира Рафа с форхенд по правата. Димитров продължи с отличната си игра и стигна до 0-40 и три точки за пробив. Надал изкара форхенд в аут и нашият пробива на нула!

4-1 – Надал поведе с 15-30, но с добър сервис и ретур в аут се стигна до равенство. Сервис по правата и ас означаваше 40-30 и малко по-късно пробивът бе затвърден.

4-2 – С третия си ас в мача Надал направи 40-15, а после с още един приключи гейма си.

4-3 – Пробив! Григор започна гейма с двойна грешка, но после наложи доминация с форхенда си и стигна до 30-15. Надал обаче не се отказа и с бекхенд изхвърли Димитров от корта за 30-40. Добър сервис и форхенд уинър за дюс. С перфектен минаващ удар Рафа стигна до нова възможност. Димитров предаде гейма си с втора двойна грешка.

5-3 – Пробив! Григор загуби първите две точки, след което изигра много добър ретур и стана 30-15. Димитров не успя на мрежата в следващото разиграване, а въпреки добрия си сервис, Рафа изкара форхенд в аут за 40-30. С нова негова грешка се стигна до дюс, а с още една – до скрит сетбол за нашия. И пробивът е факт с двойна грешка.

5-4 – Пробив! Напрежението притисна Димитров и той изкара бекхенд за 15-40, след което заби форхенд в мрежата и сетът продължава

5-5 – С ретур в аут започна геймът, след което Григор изравни след дълго разиграване. Надал прати бекхенд в мрежата за 15-30. Малко по-късно Димитров имаше сетбол при 30-40, но Рафаел го спаси с форхенд по правата. С излизане на мрежата българинът се добра до още един шанс. Последва равностойно разиграване, но Григор игра с рамката – нов дюс. Третият шанс дойде след страхотно разиграване, при което Димитров бе като стена и дочака грешка на съперника, но отново се спаси. За четвъртия сетбол за нашия Рафа изкара форхенд, но направи ас. И след 10 минути Надал измъкна епичен гейм.

6-5 – Григор поведе с 30-0, след което даде точка на съперника и с още една грешка стана 30-30. С ас Димитров стигна до геймбол, а после с още един добър сервис си осигури минимум тайбрек.

7-5 – Сет за Григор! Надал изкара форхенд за 15-30, след което с излизане на мрежата Димитров се добра до нови два сетбола. И с беххенд в аут след час и 3 минути Григор изравнява резултата.

1-0 – Великолепно начало за Григор, който набързо поведе с 40-0 и Надал изкара форхенд след продължително разиграване.

1-1 – Надал изравнява също с гейм на нула.

2-1 – Рафа притисна Димитров и българинът се оказа изоставащ с 15-30, след което направи двойна грешка. Българинът отговори с отличен сервис по правата, а после с още един стигна до дюс. С помощ от мрежата стигна до геймбол и измъкна подаването си с нов отличен сервис.

2-2 – Много интересен гейм, в който Григор се отличи със страхотни отигравания, но в крайна сметка Надал спечели на 30.

2-3 – Пробив! Димитров изкара форхенд на опразнения корт при 30-30 и този път бе пробит.

3-3 – Пробив! Геймът започна с двойна грешка, а малко по-късно Надал сбърка за 15-30. Григор стигна до две точки за моментален рибрейк, но испанецът показа здрава психика и се добра до дюс. И трета възможност изпусна нашият, но при четвъртата Надал изкара форхенд в аут.

4-3 – С ас №8 Григор поведе с 40-0, а после от втория си геймбол успя с нов ас.

4-4 – Гейм на нула, завършил с ас.

5-4 – Уинърите продължават да летят от ракетата на Димитров и вече са 40. С гейм на 15 нашият отново повежда.

5-5 – Надал поведе с 30-0, след което даде първа точка на Григор. Нашият изкара форхенд в аут за 40-15 и испанецът се задържа в сета.

6-5 – След дълбок ретур Григор прати форхенд в мрежата за 15-30, но за радост Надал извади форхенд в аут. С още една грешка на испанеца българинът имаше геймбол, но дойде време и за грешка на българина от бекхенд. След дюса Димитров приключи успешно.

6-6 – Силен гейм за Надал въпреки прекъсването и ще има тайбрек.

6-7(5) – Сет за Надал! Тайбрекът започна със сбъркан бекхенд от Григор и минипробив. Той обаче го върна веднага след грешка на Рафа. Надал обаче пак дръпна с брейк и двамата смениха при 4-2 за него, но Димитров отново навакса. Последва нервно разиграване и бекхенд на нашия излезе в аут за 3-5, но после направи ас. Надал имаше два сервиса при 5-4 в своя полза, но въпреки че вкара първи сервис прати форхенд в мрежата за 5-5. Григор доминираше в следващата точка, но направи изкара форхенд и първият сетбол бе за Рафа. Всичко приключи с нов минибрейк след 70 минути игра и атака от бекхенда на Надал.

0-1 – Започна откриващия гейм Рафа с пропуснат форхенд по правата, а после трябваше да играе на втори сервис, като отново пресрочи времето за подготовка. Григор потърси развръзка от ретур, въпреки че получи бавна топка и резултатът стана равен. Нов лош ретур на българина не му позволи да влезе в разиграване – 15-30. А по същия начин Рафа се добра до два брейкбола, кат като на първия обаче пласира топка в аут – 40-30. След дълго разиграване на втория испанецът прати форхенд по обратния диагонал и сложи край на гейма.

1-1 – Българинът започна с излизане на мрежата и смач, за да вземе първата точка в следващата част, а после продължи да доминира, за да изравни

1-2 – Подсечен сервис на Надал му осигури преднина от 30-0, а седмия му ас от началото му донесе три геймбола. Матадора отново потърси начален удар по правата, но сполучи, а на втори сервис влезе в разиграване и направи непредизвикана грешка за 40-15. Накрая обаче неконтролиран бекхенд на Димитров излезе в аут – 2-1 гейма за Рафа Надал.

2-2 – В началото Димитров игра на втори сервис, но изненада съперника, сервирайки на форхенда му и така го хвана неподготвен. На следващата точка излезе на мрежата, но не бе достатъчно прецизен – 15-15. Благодарение на прекрасен бекхенд уинър по правата Григор отново излезе напред в резултата, но след това пропусна видимо лесна топка от средата на корта – 30-30. Българинът си заслужи геймбол, който обаче не успя да реализира, изпускайки инициативата в разиграването – дюс. С отличен ас първата ни ракета взе предимство, а после завърши с форхенд уинър, за да вземе гейма.

2-3 – Григор взе първата точка, но след това изкара ретур на втори сервис на Надал. Димитров отново поведе, но Рафа отговори с добър сервис. Испанецът размина нашия за 40-30 и с добър сервис затвори гейма си.

3-3 – Димитров направи ас при 30-30, след което Надал изкара форхенд.

3-4 – Надал извади форхенд в аут при невероятно разиграване за 15-30, но Надал не се предаваше и взе следващите две точки и стигна до геймбол. С бекхенд уинър на линията Рафа удържа.

4-4 – Рафа направи евтина грешка за 30-15, а после с още една даде два геймбола на Григор и той приключи подаването си още от първия опит.

4-5 – С интелигентна къса Надал поведе с 30-0, след което Григор заби слайс в мрежата, а малко по-късно геймът приключи от втория геймбол на Матадора.

5-5 – Димитров се задържа в мача с чудесен гейм, в който сервира с нови топки и пласира два аса.

5-6 – Григор сбърка наглед лесен бекхенд за 30-15, след което проби защитата на испанеца и да изравни. При 30-30 нашият водеше разиграването, но сбърка слайс по правата, който се спря в мрежата след 21 удара. И в крайна сметка българинът отново ще сервира за оставане в мача и тайбрек.

6-6 – Григор вкара сета в тайбрек след силен гейм, в който наниза 16-ия си ас и направи двойна грешка, но при 40-0.

7-6(4) – Сет за Григор! Григор извади късмет във втората точка, с която изравни за 1-1, след като топката закачи линията с милиметър след удара му. Добър ретур затрудни Матадора, който изкара бекхенд и първият минибрейк бе на сметката на българина и полетата бяха сменени при 4-2 за него. С чудесен сервис той си осигури преднина от 5-2. С излизане на мрежата Димитров проби отново за 6-3 и на свой сервис вкара полуфинала в решителен сет от втория си шанс.

1-0 – Димитров изостана с 0-30, но отговори с ас. После обаче беше хванат на мрежата за 15-40 и два брейкбола. Със страхотна защита отрази първия брейкбол, а после с отличен сервис и ретур в мрежата стана дюс. И в крайна сметка удържа след няколко дюса, 10 минути и още една отразена възможност да бъде пробит.

1-1 – Българинът взе първите две точки, след което последва дълго разиграване, в което испанецът записа първа точка. С добър сервис Матадора си помогна за равенство. Но с невероятен бекхенд уинър по правата Григор си осигури брейкбол. Форхендът му излезе в аут за 40-40 и после Рафа удържа.

2-1 – Българинът дръпна 15-0, но после пласира топка в аут. Поведе отново за 40-15, а след това е уникален пасинг шот си заслужи два геймбола, реализирайки още първия с ас №18 от началото.

2-2 – Димитров отлично реагира на началния удар на съперника и разчита действията му. При преднина от 30-15 Надал потърси развръзка от бекхенд по диагонала, но не намери очертанията – 30-30. Все пак Матадора стигна до геймбол, който реализира без да влиза в разиграване.

3-2 – Прекрасен смач по обратния диагонал осигури първата точка на Димитров, а пореден ас му даде преднина 30-0. Сбъркан бекхенд обаче донесе точка в актива и на испанеца, който успя да стигне до равенство, а после и до брейкбол след нова грешка от бекхенд на Григор – 30-40. На точката за пробив Рафа не бе достатъчно агресивен и не се възползва, а после бе разходен по основната линия и нашият си спечели геймбол, който бе реализиран с безпощаден смач.

3-3 – Много агресивен Надал експресно дръпна 30-0. После игра на втори сервис, което даде възможност на нашия да вземе топката рано, но българинът намери мрежата от ретур. На първия геймбол Рафа бе безапелационен и затвори частта на нула

4-3- Григор поведе с ас №20 на сметката си, а при 15-15 Надал допусна грешка. Стигна се до 30-30 след несполучлив форхенд по диагонала на Димитров. Българинът заложи на подсечен сервис по диагонала, отвори си корта и завърши с воле за 40-30, но Надал не се предаде толкова лесно и се добра до дюс. Първата ни ракета изгради отлична атака, за си заслужи предимство и сложи точка на гейма с прекрасен форхенд уинър по правата.

4-4 – Форхендът на Надал излетя в аут за 0-30, а с печеливш смач Димитров направи 15-40 и имаше два скрити мачбола. Рафа не трепна при първия и с бекхенд уинър по правата оцеля на първия, а после с излизане на мрежата стигна до дюс. Малко по-късно удържа.

4-5 – Пробив! Григор направи двойна грешка за 0-30, но не се огъна и изравни. Топката се закачи в мрежата и я извади в аут за 30-40 и скрит мачбол за Рафа и с излизане на мрежата и бекхенд Надал проби.

4-6 – Победа за Надал, след като Григор отрази два мачбола.


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH