Гледайте на живо: Григор Димитров – Йежи Янович 4-6 6-3 7-5

Гледайте на живо: Григор Димитров - Йежи Янович 4-6 6-3 7-5

Дойде време за първия мач на Григор Димитров на ниво ATP пред родна публика. Българинът се изправя срещу Йежи Янович, а залогът е класиране за четвъртфиналите на турнира Sofia Open. Мачът започва малко след 18:00 ч. и ще се предава пряко по БНТ1, както и на линковете в TennisKafe.com.

Линк 1 I Линк 2 I Линк 3

Димитров и Янович до момента са се срещали два пъти на ниво АТП, като са си разменили по една победа. Българинът загуби от поляка с 1-2 сета в Синсинати през 2014 г., а през следващия сезон се наложи с 2-0 на клея в Рим.

 Коментари на живо:

16:10 ч. – Букмейкърите смятат съвсем очаквано смятат Григор за абсолютен фаворит с коефициент за победа от 1.18 срещу 4.50 за Янович.

16:15  ч. – Победителят от мача ще срещне на четвъртфиналите Виктор Троицки.

18:05 ч. – Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира

1-0 – Григор изостана 0-15 в първия гейм, а после полякът пласира отличен ретур уинър, с който поведе 30-0. Нашият взе следващата точка с първия си ас в мача, а после изравни благодарение на отличен сервис без да влиза в разиграване. Вторият ас от началото на българина му осигури геймбол, на който Димитров прати топка в мрежата – дюс. Нов ас на Григор му осигури точка за затваряне на гейма, но прецизен пасинг шот на Янович удължи частта – 40-40. Следващите две точки обаче бяха за първата ни ракета.

1-1 – Йежи влезе в дълго разиграване в третата точка и изостана 15-30. Прибегна до сервис в тялото, с който си осигури предимство в разиграването след това, и покани Григор на мрежата с къса преди да пласира уинър и да изравни. Полякът се добра до геймбол с ас. А накрая затвори частта.

2-1 – Григор продължи да пласира отлични начални удари в началото на втория си сервис гейм и дръпна 15-0, а форхенд в аут на Янович му осигури преднина от 30-0. После Димитров игра на втори сервис, което даде шанс полякът да стане по-агресивен и той записа точка след прецизен бекхенд уинър по правата. Димитров обаче регистрира пореден ас за 40-15 и после взе гейма.

2-2 – Янович започна гейма с ас, а после с още един добър сервис поведе с 30-0. Григор успя да върне в игра топката при следващото разиграване, но ретурът бе къс и с уинър стана 40-0, след което полякът затвори, без да даде точка на нашия.

2-3 – Пробив! С две непредизвикани грешки Димитров позволи на съперника да поведе с 0-30, а после направи и двойна грешка, за да даде три брейкбола на полския гигант. Янович пресили форхенд на първия си шанс, а после форхендът на Григор по диагонала излезе в аут и бе пробит.

2-4 – С ретур уинър от бекхенд Григор направи 15-15, а после с още един добър ретур поведе с 15-30. Янович обаче изравни с ас със 224 км/ч., а после се възползва от късия ретур на нашия и стигна до геймбол. Той приключи подаването си с нов добър начален удар и ретур в аут.

3-4 – Григор дръпна 30-0 без да влиза в разиграване, а после пласира ас и си осигури 3 геймбола. На първия направи двойна грешка, а после игра на втори серви, след като използва системата „Ястребово око“, но се видя, че началният му удар е  аут. При 40-30 все пак Григор стори необходимото.

3-5 – Бившият №14 стартира осмата част с ас, а после къс ретур на Григор го изненада – Йежи закъсня с излизането на мрежата и пласира топка в аут. Поведе обаче 30-15 след гръмотевичен начален удар, при който Димитров не съумя да контролира ретура си. При 40-15 Янович пласира нов ас.

4-5 – Янович атакува втория сервис на Григор, но ретурът му излезе в аут. Димитров поведе 30-0 с ас, а после повтори упражнението, носейки си три геймбола. На първия игра на втори сервис но прекрасен бекхенд по правата през високата част на мрежата му донесе гейма.

4-6 – Сет за Янович! Сервисът на Янович не спира и той набързо натрупа преднина от 40-0. С още една бомба с 224 км/4 полякът затвори първата част.

1-0 – Григор загуби първата точка, но с добре насочен сервис и ретур в мрежата изравни. Янович отново дръпна с 15-30, след което нашият игра с рамката форхенд при една топка в краката, което означаваха нови два брейкбола за поляка. С печелившо воле на мрежата Димитров спаси първия, след което дойде изключително важен ас. Мрежата помогна на Янович при първия геймбол на българина, след което пропиля още един шанс да удържи и от петия път успя.

1-1 – Ас и ретур в мрежата – 30-0, след което Димитров взе първа точка с гръмотевичен форхенд уинър. Топката пак срещна мрежата при посрещането на българина на втория сервис на Янович за 15-40, след което с нов силен сервис изравни геймовете.

2-1 – Григор намери първия си сервис за 15-15, а после допусна двойна грешка и отново се постави в заплетена ситуация. Янович, чиито агресивни удари влизат от самото начало, сбърка от бехкенд за 30-30, а после потърси изненадата с дроп шот, но не намери очертанията на корта. На геймбола Григор пласира ас и поведе.

3-1 – Пробив! Григор показа серия отлични защитни удари и добро движение, но Янович поведе 15-0. После обаче форхендът му закачи филето и попадна зад основната линия. Полякът спря да е клиничен от форхенд и допусна нова грешка за 15-30, но после отново вкара в употреба безпощадния си начален удар и изравни. Димитров достигна до брейкбол с отличен пасинг шот, на който потърси развръзка от бекхенд по правата, но не бе достатъчно точен – дюс. Форхенд в мрежата на бившия №14 даде нов шанс на първата ни ракета да пробие и този път Димитров се възползва.

4-1 – Представянето на Янович започва да бъде все по-колебливо. Въпреки че поведе 15-0 той сбърка протоколна топка от средата на корта за 15-15. Ракетата му продължи да произвежда грешки и полякът подари нова точка в актива на нашия след разиграване, в което не бе притиснат. Димитров си стигна до два геймбола без да влиза в разиграване и реализира още първия с форхенд уинър по правата.

4-2 – Първата точка бе спечелена след размяна на удари от основната линия, след което Янович сбърка къса. Двамата си размениха по още една точка, а при 30-30 Димитров прати бекхенд ретура си в мрежата на втори сервис, а после с още една подобна ситуация геймът приключи.

5-2 – Григор сервира с нови топки и взе първата точка с бекхенд уинър, а след това матира съперника с остър форхенд за 30-0. Янович изкара ретур в аут на втори сервис на нашия и той имаше три геймбола. В този момент Димитров направи четвъртата си двойна грешка, но след това затвори успешно гейма си след добър сервис и грешка на поляка.

5-3 – С ас и ретур в аут на втори сервис стана 30-0, а после ситуацията се повтори за 40-0. Полякът приключи гейма с нова директна точка от начален удар.

6-3 –  Сет за Григор Димитров! Григор изгради отлична атака и дръпна 15-0, но после бекхенд уинър по диагонала на Янович му помогна да изравни. Форхенд ретур по правата на бившия №14 му осигури преднина. Григор обаче навакса пасива, а после вкара отличен сервис и без да влиза в разиграване си заслужи сетбол. На него пласира ас по диагонала и изравни.

0-1 – Янович потегли в третия сет със сбъркан форхенд, но после навакса с 197-километров ас. Форхендът на поляка отново го предаде, но Йежи пак компенсира с хубав сервис, за да изравни 30-30. Григор успя да влезе в разиграване след това, но не бе достатъчно прецизен. На геймбола Яновович опита форхенд уинър по диагонала, но мерникът му изневери. Това обаче не се отнасяше за началния му удар, който вече на няколко пъти го спаси и му донесе гейма.

1-1 – Първата ни ракета натрупа аванс от 30-0, след като два пъти сервира на форхенда на опонента, който пласира ретури в мрежата. Повтори още един път упражнението за 40-0, а накрая ретур в мрежата на поляка му донесе гейма.

1-2 – С ас и втори добър сервис полякът взе първите две точки. При третата Димитров имаше шанс да играе на втори сервис и с малко помощ от мрежата стигна до 30-15. Отново на втори сервис ретурът нашия излетя в аут и с нов ас Янович отново поведе в резултата.

2-2 – Полякът игра неуспешен ретур на втори сервис, а с ас Григор дръпна с 30-0. Последва обаче светкавичен ретур на Янович, който спечели първата си точка в гейма. С нов ас Димитров направи 40-15 и приключи гейма от първия си шанс.

2-3 – Димитров блесна с чудесен ретур уинър от бекхенд за 15-15. С ас и нов сервис, който не остави шансове на българина, Янович си осигури два геймбола и всичко приключи с ретур в аут на нашия.

3-3 – Григор изостана 0-30 след два форхенда в аут. След това обаче разходи по основната линия съперника си и го матира. Първата ни ракета трябваше да спасява два брейкбола след лош контакт с топката от форхенд, а на първия полякът намери мрежата – 30-40. На втория берейкбол българинът игра на втори сервис и от изключително неизгодна ситуация пласира ефирен пасинг шот от бекхенд, за да изравни.  Пореден лош контакт от форхенд обаче донесе нова точка за пробив на бившия №14, като Димитров я спаси с нов лазерно насочен удар, кацнал на линията. Накрая нашият реализира втория си геймбол, до който стигна, и изравни.

3-4 – След ас и ретур в мрежата Йежи Янович поведе 30-0. После опита да импровизира с къса, но не успя. След двойна грешка на поляка резултатът стана 30-30, а на следващата точка бившият №14 прати топка в аут и донесе шанс  за пробив на нашия. На брейкбола обаче Янович сервира на бекхенда на Григор, а българина пласира топка в аут. Първата ни ракета си заслужи нова точка за пробив, която обаче опонентът му неутрализира с форхенд уинър по правата. Полският тенисист осигури пореден брейкбол на българина след форхенд в мрежата, като и този път Григор не се възползва. Накрая Янович реализира втория си геймбол и поведе отново.

4-4 – Димитров започна осмия гейм с атака по учебник, завършила с излизане на мрежата и бекхенд воле. Полсе вакра хубав втори серви, на който опонентът му не съума да реагира адекватно и дръпна 30-0.  Ретур в мрежата на Янович означаваше 3 геймбола, като на първия полякът прати бекхенд в мрежата.

4-5 – Янович поведе лесно 30-0 благодарение на хубав начален удар, а бекхенд в аут на първата ни ракета му донесе три точки за затваряне на гейма. На първата полякът пласира ас и поведе.

5-5 – Григор спечели първата точка, след като намери линията, а след това Янович изкара ретур в аут. С ас се стигна до комфортно 40-0 и с още един Димитров изравни.

6-5 – Пробив! Геймът започна с бомбен сервис, а после Григор матира Янович с ретур на линията. Полякът се поддаде за миг на напрежението и пресили форхенд за 15-30, но изравни с ас. С нова неточност от форхенд Григор стигна до скрит мачбол и последва трета поредна неточност от ракетата на поляка, която маркира пробива.

7-5 – Победа! Драматичен край на драматичен мач! Топка кацна на мрежата след удара на Янович и тупна от другата страна, но в аут за 40-15 и два мачбола, след което българинът приключи с добър сервис.


Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH