Иванишевич: Димитров е труден опонент, но изигра погрешно мача с Новак

Иванишевич: Димитров е труден опонент, но изигра погрешно мача с Новак

Горан Иванишевич заяви, че мачът срещу Григор Димитров определено е бил най-трудният за Новак Джокович по пътя му към титлата на Australian Open. Двамата се изправиха един срещу друг в трети кръг, като сърбинът победи, но му се наложи да премине през доста тежки ситуации. Джокович спечели мача в три сета, но в първата част Димитров спаси три сетбола при 3-5, а впоследствие самият той имаше две възможности да вземе преднина в мача.

„В първите два кръга опонентите на Новак не бяха особено заплашителни и затова смятах, че той няма да има проблеми, въпреки травмата. В третия кръг обаче Димитров изигра мача по напълно погрешен начин. Той и треньорът му нямаха подходящ план и не се бяха подготвили в тактическо отношение. Новак не можеше да се движи, но въпреки това Григор пласира само две или три къси топки. На негово място аз щях да пласирам триста. Той обаче ни е балкански брат, така че ни помогна (смее се)“ – каза шампионът на Уимбълдън за 2001 г. пред Tennis Majors.

„Дори когато си напълно подготвен, Димитров е труден опонент. Често борави със слайс и играе на много висока скорост. Това беше мачът от турнира, в който бях най-изплашен. От този момент нататък Новак игра изумително и всичко премина много гладко“ – добави бившият №2.

Хърватинът коментира какво според него е значението на триумфа на Джокович в Австралия и разкри повече подробности за контузията, която той получи в Аделаида.

„Като фен на тениса, мога със сигурност да заявя, че направеното от Новак е огромно постижение. Спечелих US Open с Марин Чилич, но когато дойде предложението от Джокович, това беше като оферта от Реал Мадрид. Нямаше как да откажа. Когато настроиш машината, няма никакво място за грешки. Трябва да си нащрек през цялото време и постоянно сме напрегнати, тъй като винаги може да се случи всичко. Никога нищо не е напълно наред, но въпреки това се случват хубави неща. В такива моменти всичко си заслужава“ – категоричен е Иванишевич.

„В Аделаида Джокович получи малка контузия, която впоследствие се усложни. Все още не мога да повярвам какво направи той в Мелбърн. Мога само да съм благодарен за възможността да работя с този човек, защото постоянно научавам нови и откачени неща. И двамата сме емоционални и темпераментни хора, което според мен е хубаво. Говорим един език и това много ни помага, тъй като на корта нещата трябва да се случват много бързо. Въпреки това, понякога не е лесно, особено когато ме погледне с онзи враждебен поглед. По време на мач обаче емоциите понякога са прекомерни и съм напълно наясно с това“.

На въпроса как са протичали дните между мачовете, Иванишевчи отговори: „Нали знаете как когато някой политик посещава чужда страна, му дават километричен списък с ангажименти и задачи. Сега беше нещо такова. Всеки ден Новак имаше куп терапии и лечения. Всички тези емоции излязоха на повърхността след финала. Той прекара повече време в колата, отколкото във всичките си досегашни участия на Australian Open, взети заедно. Медицинският екип беше невероятен. Д-р Марияна Ковачевич дойде, което беше истински подвиг, тъй като не мога да ви опиша през какво трябваше да минем, за да ѝ извадим виза. Ако не бях там, когато се случваше всичко това, нямаше да повярвам, че е истина. Точно затова тази победа е много специална и Джокович я определи като своята най-голяма досега“.

Следващият турнир в графика на Джокера е ATP 500 надпреварата в Дубай, която ще се проведе от 27 февруари до 4 март.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH