Беретини: Искам първата ми „мейджър“ титла да е от Уимбълдън

Беретини: Искам първата ми "мейджър" титла да е от Уимбълдън

Матео Беретини сподели, че мечтае първата му титла от Големия шлем да бъде спечелена на Уимбълдън. Италианецът се утвърди като един от най-добрите играчи на трева в Тура, като триумфира в последните две издания на турнира в Куинс, а през 2021 г. игра финал на Шампионата. Беретини бе считан за един от фаворитите на „Свещената трева“ и миналата година, но се оттегли преди началото на турнира заради положителна проба за Covid-19.

Римлянинът даде интервю за Corriere dello Sport, в което коментира целите си за турнирите от Големия шлем, като освен това изрази своето възхищение от Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

„Изумително е да виждаш начина, по който Джокович се грижи за тялото си, а още по-възхитителен е фактът, че дори след всички тези години и титли продължава да е мотивиран да постига нови успехи. Той е необикновен играч, като извънземен е. Надал и Федерер също са такива, но от тях тримата Новак е най-далеч от това, което съм аз като физика и психика и може би затова гледам на него по този начин“ – сподели световният №24.

„Надал е като бик, сякаш е изграден от чиста енергия. Когато влезе в стаята, веднага усещаш енергията и харизмата му. Той е много страстен и емоционален човек. Когато говори за нещо, независимо дали става дума за титли от Големия шлем или за риболов, имате чувството, че ви разказва за Пуническите войни. Сякаш винаги се движи със 100 км/ч. Както казах – чиста енергия“.

„Федерер е човек, който винаги знае какво да каже и направи, независимо от ситуацията. Думата „елегантен“ не е достатъчна, за да го опиша. Бих го определил и като чувствителен, защото е такъв. Роджър притежава огромно познание за самия себе си и се възхищавам на това“.

Беретини коментира и четирите турнира от Големия шлем, като заяви, че Уимбълдън е любимият му.

„Наричат Australian Open „Щастливият шлем“, но аз бих го определил по-скоро като „слънчев“ и „енергичен“, тъй като винаги е горещо, а австралийците изпитват огромна страст към тениса. Атмосферата там винаги е прекрасна. Всеки път, когато помисля за Ролан Гарос, се сещам за Надал. Може би защото го е печелил толкова много пъти, че е трудно да не се сетиш за него. В Париж не е толкова слънчево, колкото в Австралия, но за сметка на това времето е много по-хладно и поносимо“.

„Уимбълдън е турнир с много богата история и всички го харесват. Ако някога успея да спечеля титла от Големия шлем, бих искал да се случи там. US Open е много необичаен турнир. Това важи както за тенис комплекса, така и за града и хората. Това определено е най-шумният и хаотичен турнир от Големия шлем. Истински американски делириум, но по хубав начин“ – завърши Беретини.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH