Тенисът влиза в Олимпийските игри за електронни спортове

Тенисът влиза в Олимпийските игри за електронни спортове

Тенисът чрез играта Tennis Clash е един от спортовете, които ще бъдат част от Олимпийските серии по електронни спортове, които ще се проведат за първи път през тази година.

Международният олимпийски комитет взе решение да създаде глобалното състезание за виртуални спортове, което е еквивалентът на Олимпийските игри, но за електронни игри. В състезание участие ще вземат професионалисти и аматьори, които първо ще преминат квалификации в дадения спорт, с надеждата да достигнат до финалите. Те ще се проведат на живо в Сингапур между 22 и 25 юни. В Suntec Centre състезателите ще играят пред публика, а техните изяви ще бъдат излъчвани на живо чрез сайта Olympics.com и чрез социалните канали на Олимпийските игри.

Това е и поне временното решение на МОК на призивите електронните спортове да бъдат включени в програмата на Олимпийските игри. Прави впечатление, че сред спортовете в Олимпийските серии по електронни спортове присъстват такива, в които участието е свързано с реални движения, докато такива като футболa чрез FIFA или пък екшън игрите със стрелба не са включени.

Освен тениса, присъстват още колоездене, шахмат, ветроходство, таекуондо, моторни спортове, танци, бейзбол и стрелба с лък.

„Радваме се да бъдем част от Олимпийските серии по електронни спортове и поздравяваме МОК с развиването на толкова вълнуващ формат“ – коментира изпълнителният директор на ITF Кели Феъруедър. „Радваме се, че продължаваме партньорството си с Wildlife Studios като част от тези серии и се надяваме да видим въвлечени и старите, и новите тенис фенове. Като международни пазители на тениса, е ключово да намираме нови и нови иновативни начини, с които да привличаме нови аудитории към нашия спорт, продължавайки нашата мисия да развиваме тениса за следващите поколения. Това е още една важна стъпка в тази насока.“

Виртуалният олимпийски турнир ще се проведе в рамките на четири дни, като цялата програма ще бъде обявена през април.

.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH