„Малките детайли правят разликата“: Ефективността в атака, донесла успеха на Григор Димитров

„Малките детайли правят разликата“: Ефективността в атака, донесла успеха на Григор Димитров

„Малките детайли правят разликата“ – така от платформата за анализ Tennis Insights обобщиха случилото се в мача на Григор Димитров и Грегоар Барер.

Българинът спечели двубоя след два тайбрек сета, в които пробиви така и нямаше. Французинът достигна до единствените брейкболи, но и в двата тайбрека Григор бе по-стабилният.

От данните на Tennis Insights става ясно, че един от ключовете за успеха на Димитров е била ефективността в ситуациите, в които е в атакуваща позиция. Всъщност той е бил в атака по-рядко от съперника, но е победител във впечатляващите 82% от тези разигравания. За сравнение – средната стойност по отношение на този компонент в АТР тура е 68%. Успеваемостта на Берер в мача с Григор пък е 67%.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH