Качанов потегли впечатляващо в Ченгду, Андерсън си уреди дуел с Кирьос

Качанов потегли впечатляващо в Ченгду, Андерсън си уреди дуел с Кирьос

Chengdu Open, I кръг
Карен Качанов – Жоао Соуса 7-6(3) 6-3

„Следващата генерация“ настъпва все по здраво в мъжкия тенис, а този път звездата на деня се оказа 20-годишният Карен Качанов, който потегли на Chengdu Open с впечатляващо 7-6(3) 6-3 над далеч по-опитния Жоао Соуса. Руснакът показа сериозен потенциал още на турнира в Санкт Петербург срещу Александър Зверев, но тогава сякаш не повярва, че е готов да спечели срещу световния №24 и допусна твърде много непредизвикани грешки.

Качанов изостана рано с 1-3 гейма в откриващия сет, но при 4-5 успя да отрази сетбол и да се добере до рибрейк. Нещо повече, руснакът дори измъкна частта в тайбрек със 7-3 точки. Той продължаваше да показва солидна мощ в ударите си след почивката, при 4-3 гейма поведе с 0-40 и заслужи пробива при втория брейкбол, след което затвори мача на свой сервис. Качанов продължава напред срещу Адриан Манарино, който отстрани Денис Кудла с 6-4 6-7(2) 6-4.

В друг мач от кръга, Кевин Андерсън мина протоколно през Джордън Томпсън с 6-2 6-4 и ще гледаме битка на сервисите с Ник Кирьос във втори кръг. Същевременно, Йен-Хсун Лу отстрани ветерана Радек Щепанек с 6-3 6-4.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH