Сафин: След втората ми титла от Големия шлем не се наслаждавах, а страдах

Сафин: След втората ми титла от Големия шлем не се наслаждавах, а страдах

„След втората ми титла от Големия шлем не се наслаждавах, а страдах“, разкри Марат Сафин по време на едно от интервютата свързани с участието му в Международната тенис лига. Бившият №1 в света участва в демонстративния турнир в отбора на „Japan Warriors“. В момента Сафин гради политическа кариера в Русия, но в годините си на корта триумфира по веднъж на US Open (2000) и Australian Open (2005).

„Почувствах облекчение след триумфа на Australian Open – каза още Сафин. – Не се радвах. Седях в съблекалнята и благодарих на Господ. В един момент си мислех, че ще бъда запомнен като онзи тенисист, който веднъж имаше късмета да спечели турнир от Големия шлем и повече не постигна нищо значимо.

Понякога започваш да се съдиш и да дълбаеш вътре в себе си. В такива моменти може да се изгубиш в собствените си емоции и е много важно, кои са хората до теб, защото линията е тънка. Отборът ти трябва да ти каже истината, дори и да не е красива, за да ти даде шанс да продължиш пътя си.

Хората си спомнят, че трошах много ракети, което бе малко крайно. Реално не изпитвах гняв към никого. За мен това бе начин да изразявам себе си. Имаше неща, които просто не можеш да задържам в себе си. Гледайки назад, не харесвам някои от постъпките си.“

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH