10 неща, които трябва да знаете за турнирите в Санкт Петербург и Тайпе

10 неща, които трябва да знаете за турнирите в Санкт Петербург и Тайпе

Тази седмица се провеждат надпреварите при жените St. Peterburg Ladies Trophy и Taiwan Open.

Първите мачове вече започнаха:

А ето и 10 неща, които трябва да знаете за турнирите в Санкт Петербург и Тайпе:

1. Симона Халеп по пътя на възстановяването

Румънката има проблеми с коляното още от края на миналия сезон, който не преодоля на Australian Open и изигра драстична роля при отпадането от Шелби Роджърс. Халеп отново ще бъде в действие St. Peterburg Ladies Trophy, където дебютира и е топ поставена.

2. Сблъсък Бенчич – Касаткина

На полуфинала миналата година Бенчич бе на гребена на вълната и се справи с Дария Касаткина в Санкт Петербург. Тази година ситуацията е много по-различна. Двете излизат още в първи кръг. Рускинята е поставена под №8, а швейцарката отново е в търсене на най-добрата си форма. На потенциален 1/4-финал чака Симона Халеп.

3. Ще продължи ли вдъхновението на Винъс?

Легендарната американка е на руска земя, след като игра първия си „мейджър“ финал от 2009-а насам. Уилямс започва от втори кръг, където по всяка вероятност ще играе с Кристина Младенович.

4. Познат сблъсък за Роберта Винчи

Италианката стартира срещу Тимеа Бабош, а миналата година двете трябваше да играят решителен тайбрек, така че унгарката ще търси реванш срещу шампионката.

5. Рускините доминират в долната половина на схемата

Две от топ 5 поставените са сред фаворитите на домакините и ги очаква потенциален полуфинал, ако всичко за тях върви по план. №3 в схемата Светлана Кузнецова най-вероятно ще играе с финалистката от Kremlin Cup Дария Гаврилова, а №5 Елена Веснина стартира срещу Екатерина Макарова.

6. Доминика Цибулкова ще пробва да натрупа инерция

Цибулкова е поставена под №2 на St. Peterburg Ladies Trophy и ще търси вдъхновение след отпадането в трети кръг на Australian Open. Очаква я обаче потенциален сблъсък с Йелена Остапенко, която накара Каролина Плишкова доста да се потруди в Мелбърн.

7. Елина Свитолина в Тайпе

Украинката е топ поставена и започва срещу Евгения Родина. Елина усети формата на Анастасия Павлюченкова в Австралия и сега ще опита да надгради с титла по пътя си към топ 10 през пролетта.

8. Трудна схема за Саманта Стосър

№2 в Тайпе продължава трудната 2017-а. В Мелбърн тя отпадна от Хедър Уотсън, а сега на 1/4-финал сигурно ще трябва да играе с шампионката от Shenzhen Open Катерина Синякова.

9. Пътят на Йелена Янкович

Сръбкинята затрудни Светлана Кузнецова на Australian Open, а сега бившата №1 ще продължи да трупа игрови ритъм след тежкия минал сезон, стартирайки в Тайпе срещу Коруми Нара.

10. Сестрите Чан

Миналата година двете спечелиха титлата и дариха парите на пострадалите си сънародници от земетресение. Сега отново са топ поставени и готови да защитят трофея, запазвайки го у дома.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH