Дел Потро започна годината с победа в Делрей Бийч. Басилашвили спря Хаас

Дел Потро започна годината с победа в Делрей Бийч. Басилашвили спря Хаас

Хуан Мартин дел Потро се завърна успешно на корта, надделявайки с 6-4 6-4 над Кевин Андерсън в двубой между бивши шампиони от турнира Delray Beach Open.

Аржентинецът удряше доста предпазливо от бекхенд и оцеля в първия сет след падане и охлузване на дясното коляно.

При излизанията на Андерсън на мрежата ставаше трудно за Делпо, но благодарение на доброто си сервиране и форхенда си той измъкна двубоя срещу южноафриканеца, записвайки шести успех от също толкова ATP срещи с него.

Тръпнеш ли да разбереш кой ще стане новият шампион в Делрей? Виж коефициентите на bet365.com

„Не е лесно още в първия си мач да покажа силен тенис, но мисля, че се справих добре. Оцелях в първия гейм на мой сервис, след което започнах да подавам доста по-успешно. Чувствах топката все по-добре и по-добре. Мисля, че за условията тази вечер направихме стойностен мач, а най-важното, когато не се чувстваш на 100 процента, е да се опиташ да спечелиш и аз успях да го сторя“, каза Дел Потро.

Той започна и миналия сезон в Делрей Бийч, достигайки до полуфиналите на надпреварата. Общо спечели 32 мача през 2016-а, за да завърши годината в Топ 40. Аржентинецът победи Андерсън благодарение на един пробив във всеки от сетовете – за 4-3 в първия и за 2-1 в следващия.

Във втория кръг Кулата от Тандил се изправя срещу Дамир Джумхур.

Николоз Басилашвили, който игра полуфинал в София и финал в Мемфис, също продължава напред. Грузинецът елиминира Томи Хаас с 6-7(4) 7-6(8) 6-2 и във втория кръг ще спори със Стив Дарсис.


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH