Вавринка показа безкомпромисен тенис в дебюта си като топ поставен на Мастърс

Вавринка показа безкомпромисен тенис в дебюта си като топ поставен на Мастърс

Miami Open, II кръг

Стан Вавринка – Орасио Себайос 6-3 6-4

Първата ракета на Швейцария Стан Вавринка, който достигна до финала в Индиън Уелс миналата седмица, потегли в Маями с категоричен успех над Орасио Себайос 6-3 6-4. Така швейцарецът дебютира с победа като топ поставен на турнир от категория „Мастърс“.

Световният №3 тръгна колебливо и му се наложи да отразява три брейкбола на старта, но постепенно се нагоди към играта на съперника, като пласираше удари в краката му, когато аржентинецът атакува мрежата.

В четвъртия гейм Стан дръпна 40-0 и стигна до три геймбола. Опонентът му не вкара първи сервис на следващата точка, като беше ясно какво ще последва – швейцарецът дръпна спусъка от ретур и материализира точката си за пробив.

Левичарят опита да е малко по-агресивен, но и не получи големи шансове да играе от отлично сервиращия вече Вавринка, който установи контрол върху сета.

При 5-3 швейцарският тенисист сервираше за частта и дръпна 40-0 без да влиза в разиграване, като затвори гейма на 15 – 6-3.

Още в откриващия гейм на втория сет Себайос почна да пласира удари, които нямаха достатъчно дълбочина и се превърнаха в лесна мишена за Вавринка, който стигна до брейкбол. На него Орасио избърза и реши рано да приключи разиграването с форхенд по обратния диагонал, но пропусна.

Стан затвърди безпроблемно, а съперникът му продължи да няма отговор от ретур – 2-0.

Световният №3 видимо играеше с настроение и играта му вървеше, като в следващия гейм стигна до дюс след впечатляваща къса с обратен спин. Все пак, аржентинецът взе подаването си, но още изоставаше с брейк и нямаше последната дума в развръзката на мача.

Вавринка държеше нещата под контрол без да форсира събитията, докато Себайос по-скоро се надяваше нивото на опонента му да спадне. Това обаче така и не се случи, а 3-ият в света сервираше за място в следващия етап на надпреварата при 5-4. Стигна до два мачбола и приключи от първи опит с ас след 65 мин. игра.

Междувременно трудностите за Давид Ферер през 2017-а продължават и той отпадна от Диего Шварцман 2-6 3-6.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH