Павлюченкова победи Кербер и спечели четвъртата си титла в Монтерей

Павлюченкова победи Кербер и спечели четвъртата си титла в Монтерей

Анастасия Павлюченкова спечели за четвърти път титлата в Монтерей, налагайки се на финала над световната №1 Анджелик Кербер с 6-4 2-6 6-1. Топ тенисистката на WTA даже се обърна към съперничката си след края на финала с думите: „Това си е твоят турнир.“

Германката бе по-настоятелна от самото начало и до петя гейм вече бе пропиляла 4 брейкбола, докато провеждаше сервис геймовете си много солидно.

16-ата в света се нуждаеше от малко повече време, за да влезе в ритъм, но когато го стори, това бе фатално за съперничката й. В десетия гейм Кербер подаваше за оставане в сета при 4-5, но изостана 0-40, а рускинята материализира втория сетбол.

Вторият сет бе същинска игра на нерви, а повечето геймове бяха маратоски. В третия Руската тенисистка отрази три точки за пробив, но накрая сдаде частта, а после не успя да противодейства от ретур – 1-3.

Кербер продължи да натиска и в седмия гейм усилията й бяха възнаградени с нов пробив и психологическо преимущество, след като сетът бе затворен 6-2.

Уикендът обаче бе орисан да бъде руски. Павлюченкова потегли с летящ старт и експресно 4-0 с два брейка на сметката си, откъдето връщане назад за Кербер нямаше.

При 5-1 Анастасия сервираше за титлата и се справи.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH