Фонини продължава срещу Мъри в Рим

Фонини продължава срещу Мъри в Рим

Internazionali BNL d’Italia, първи кръг
Фабио Фонини – Матео Беретини 6-1 6-3

Фабио Фонини взе италианското дерби от първи кръг на турнира в Рим срещу участващия с „уайлд кард“ Матео Беретини, налагайки се с 6-1 6-3 за малко повече от час игра. Успехът означава, че във втори кръг победителят ще играе със световния №1 Анди Мъри.

Световният №250 изостана 30-40 в откриващия гейм, като успя да отрази брейкбола. Впоследствие обаче му се наложи да спасява нов, като този път се провали. Комфортът на Фонини бе осигурен след подаване на нула за 2-0, така че на 29-ият в света му остана да вземе всичките си подавания до края.

Плановете му обаче бяха съвсем различни, след като поведе 4-0 без да дава точка на съперника, който изглеждаше в безизходица. Беретини отрази нови два брейкбола, за да спаси „геврека“ в петия гейм, но това остана и последното, с което се отчете в сета – 1-6.

През втората част и Фонини намали оборотите, което позволи на съперника му да заиграе малко по-освободено и до седмия гейм да не даде точка за пробив.

С материализиран скрит мачбол в за 5-3 обаче стана ясно какъв е бил планът на Фонини, който при този резултат подаваше за победата и бе безупречен – 6-3.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH