73 мин. продължи изпитанието за Нишикори в първи кръг. Победи за Пер и Хачанов

73 мин. продължи изпитанието за Нишикори в първи кръг. Победи за Пер и Хачанов

Wimbledon, I кръг
Кей Нишикори – Марко Чекинато 6-2 6-2 6-0

Кей Нишикори се класира за втори кръг на Уимбълдън след 6-2 6-2 6-0 над Марко Чекинато. Мачът мина изцяло под диктовката на силно изявения фаворит, който не срещна никакъв отпор.

Японецът дръпна 40-0 от посрещане в първия гейм и постигна перфектния старт, след което покачи на 2-0. 102-ият в света изостана 30-40 в третия гейм , а с двойна грешка подари нов брейк на съперника си – 0-3.

Заради безпроблемно придобития аванс Кей се отпусна и се след форхенд в мрежата при 30-30 в следващата част се изправи пред бейкбол, но бързо се мобилизира и затвори частта – 4-0.

Самурая сервираше за частта при 5-2, но пропусна точка за приключване с форхенд в мрежата – дюс. Взе обаче предимство, а в следващата точка заложи на сервис волето, като присъствието му на мрежата доведе до ретур в аут – 6-2.

В първите два гейма от втория сет Нишикори не даде точка на Чекинато, с което отрано осъществи контрол върху сета, а този път не намали темпото и положи максимални усилия, които бяха възнаградени с двоен брейк за 4-1.

В шестия гейм японският тенисист дръпна 40-15 и след ратур в аут преднината му стана още по-изразителна след само 48 мин. на корта. В седмия Кей изпусна сетбол от посрещане, но когато сервираше за сета след това, поведе 40-0 и още на първата възможност изпълни отличен начален удар за 6-2.

Сценарият от първите два сета се повтори и в третия, а Нишикори дръпна 2-0. В следващия гейм италианецът потегли с двойна грешка и бързо изостана 0-40, а на брейкбола само изгледа бекхенд уинъра на съперника.

Мачът вече се доиграваше, като при 5-0 Нишикори сервираше за място във втори кръг, поведе 40-0 и довърши съперника си със смач.

Междувременно Беноа Пер победи Рожерио Дутра Силва 6-4 3-6 7-6(10) 6-4, Карен Хачанов взе руското дерби с Андрей Кузнецов 7-6(4) 2-6 6-3 1-6 6-2, Симоне Болели преодоля Йен-Ксун Лу 6-3 1-6 6-3 6-4, а Николоз Басилашвили победи Карлос Берлок 6-4 7-6(3) 6-1.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH