Халеп излиза в нова битка за достигане на №1 (превю+линкове)

Халеп излиза в нова битка за достигане на №1 (превю+линкове)

Шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугурсуа се изправя срещу световната №2 Симона Халеп във финала на турнира в Синсинати, а началният час на двубоя е 21:00 българско време. Двете имат изиграни 3 двубоя помежду си досега, като испанката води с 2-1 победи и успехите са на хард.

Гледайте мача чрез линковете на TennisKafe:

Линк 1 I Линк 2

За трети път през сезона Халеп ще играе за достигне на №1 в световната ранглиста, а направи ли го, ще е 24-ата жена с такава позиция. Симона е само на 5 точки зад настоящата №1 Каролина Плишкова, която загуби в 1/2-финалите от Гарбине Мугуруса.

Румънската тенисистка имаше шанс да стане №1, ако бе спечелила финала на Ролан Гарос, където бе на 3 гейма от титлата, но загуби в три сета от Йелена Остапенко. Както и ако бе победила Джоана Конта на 1/4-финал на Уимбълдън.

И от двете разочарования обаче Халеп бързо се възстанови, а през тази седмица няма загубен сет и ще играе трети финал през сезона. В американското турне тенисистката има 9 победи и 2 загуби.

От другата страна на мрежата ще е Гарбине Мугуруса, която ще се опита да спечели втора титла през сезона. Испанката се справя добре досега и показа, че може да задържи добрата си форма от Уимбълдън. На твърди кортове през лятото тя има 8 победи и 2 загуби и играе първия си финал на турнир, който не е от Големия шлем, от China Open през 2015 г. насам.

Финала на The Western & Southern Open ще може да гледате чрез линковете на TennisKafe


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH