Григор преди Бризбън: Поставил съм си високи цели за следващата година

Григор преди Бризбън: Поставил съм си високи цели за следващата година

Тази вечер бе теглен жребият за турнира на ATP в Бризбън, където миналата година шампион бе Григор Димитров. Първият му противник в надпреварата ще бъде или получилият „уайлд кард“ Джон Милман, или квалификант. Българинът коментира ефекта, който е имал миналогодишния успех върху сезона му.

„Този успех даде силен тласък на годината ми, винаги разчиташ на такъв старт. Затова доброто начало е толкова важно.“

Титлата в Бризбън бе само началото на изключително успешна година за Димитров, който спечели още трофеите в София, Синсинати (първи Мастърс) и Лондон на Nitto ATP Finals. В резултат на това той се изкачи до третата позиция в ранглистата.

„Бях толкова развълнуван след края на финалния турнир на АТР, че имах нужда да си почина по най-добрия начин. Физически се чувствах добре, но психически бях доста изтощен. Поставил съм си високи цели за следващата година и искам да съм сигурен, че ще остана пределно концентриран и също толкова развълнуван за тренировките, колкото и за мачовете ми.”

Най-голямото име, което ще се бори с него на турнира в Австралия несъмнено ще бъде Анди Мъри, но шотландецът още не е наясно с готовността си да излезе на корта.

“Не знам как се чувства Анди. Но той не би опитал нещо, докато не почувства, че е готов за игра. Той е един от онези шампиони, които винаги се борят и намират начин, така че ще бъде опасен.”

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH