Джонсън защити титлата си в Хюстън и посвети успеха на баща си

Джонсън защити титлата си в Хюстън и посвети успеха на баща си

Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship, финал
Сийв Джонсън – Тенис Сандгрен 7-6(2) 2-6 6-4

Стийв Джонсън защити титлата си в Хюстън, надигравайки със 7-6(2) 2-6 6-4 Тенис Сандгрен на финала. Шампионът стана първият американец с две поредни титли в надпреварата от Анди Родик през 2001-02 г. насам.

Спечелването на трофея бе много емоционален момент за Джонсън, за когото това е първо отличие, откакто преди 11 месеца почина баща му. След края на мача тенисистът се прекръсти и посочи към небето, а после се остави емоциите да го завладеят.

„Да спечеля тук значи много за мен. Това е един от най-добрите турнири през годината, усещаш атмосферата на клуба. Хората са невероятни. Винаги се радвам да се връщам и от тук да започвам сезона на клей“, каза шампионът.

Джонсън си спомни и за титлата от 2017 г. и телефонното обаждане на баща му:

„Той беше толкова развълнуван, така ми се иска да му се обадя. Щеше да ми каже, че се гордее с мен и се готви за сватбата ми следващия уикенд.“

По пътя към титлата Стийв елиминира петима американци: Ернесто Ескобедо, Франсис Тиафо, Джон Иснър, Тейлър Фриц и Тенис Сандгрен.


TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH