Димитров и Гофен стартираха успешно при двойките

Димитров и Гофен стартираха успешно при двойките

Monte-Carlo Rolex Masters, първи кръг
Димитров/Гофен – Манарино/Мартен 7-6(3) 6-2

Партньорството между Григор Димитров и Давид Гофен потегли с успех в Монте Карло. Двамата се справиха с Адриан Манарино и Фабрис Мартeн, печелейки мача при 7-6(3) 6-2. Започнаха колебливо, но постепенно вдигаха нивото на играта си и съвсем заслужено се поздавиха с победата.

Френската комбина започна двубоя една идея по-добре и успяха да си изработят ранен пробив при начален удар на българина, след което затвърдиха на 0 за 3-0.

Имаха възможност да стигнат до дори по-голяма преднина, но не успяха да спечелят решаващата точка при последвалото подаване на Гофен, след които сами попаднаха под натиск.

При 2-4 Манарино допусна двойна грешка, която доведе до решаваща точка. Димитров и Гофен напреднаха постепенно към мрежата и в крайна сметка манарино сгреши отново.

Французите отново стигнаха до решаваща точка в следващия гейм, но белгиецът реализира ас, с което изравни резултата в сета – 4-4.

При 1-1 в тайбрека българинът и партньорът му бяха притиснати на мрежата и Гофен сгреши, което даде минибрейк аванс на опонентите им. Той обаче се реваншира моментално с форхенд уинър от крайната линия, а Григор издейства обрат с агресивната си игра.

Затвърдиха с два хубави сервиса, а преднината им стана 6-3 след двойна грешка на Мартeн. Първата ни ракета затвори сета със смач – 7-6(3).

Още в началото на втората част размяна на удари между Манарино и Григор доведе до брейкбол, отколко Гофен се възползва, преодолявайки Мартeн на мрежата – 2-0.

Двойна грешка на родният състезател доведе до решаваща точка в следващия гейм, но добър сервис, комбиниран с успешна игра на партньора му на мрежата спасиха положението – 3-0.

До 5-2 двата тандема се представяха добре на начален удар, но когато Мартен и Манарино трябваше да сервират за оставането си в двубоя, бяха пречупени на 15 – 7-6(3) 6-2.

Следващите опоненти на Григор Димитров и Давид Гофен ще бъдат поставените под номер 8 Иван Додиг и Раджийв Рам.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH