Ноле се показа в добра светлина и достигна 1/8-финал срещу Тийм

Ноле се показа в добра светлина и достигна 1/8-финал срещу Тийм

Monte Carlo Rolex Masters, втори кръг
Новак Джокович – Борна Чорич 7-6(2)7-5

Новак Джокович премина първото си по-сериозно изпитание на Мастърса в Монте Карло, справяйки се с Борна Чорич 7-6(2) 7-5 в мач от втори кръг на турнира. Сърбинът загатна, че връща формата си, въпреки че имаше затруднения да затвори мача, и показа добър тенис, от какъвто непременно ще се нуждае в следващия рунд, когато негов съперник ще е Доминик Тийм.

Началото на мача ни предложи тениса, на който всички се надяваха. Агресивната игра и на двамата им спечели по един брейкбол в първите две подавания, но така и не видяхме пробив.

При 2-1 и 30-15 за Новак, Чорич реши да рискува по правата от бекхенд, но не намери корта и даде два нови брейкбола на съперника си. В следващото разиграване Джокович пропусна добра възможност да пробие, но точка по-късно хърватинът  опита смач далеч от мрежата, не успя да контролира добре топката и изгуби подаването си.

В началото на седмия гейм поставеният под номер 9 сгреши на три пъти, с което даде аванс от 40-0 на опонента си. Спаси първия брейкбол с умела игра на мрежата, но при втория изпрати топката далеч в аут – 4-3.

При 5-5 Чорич насочи няколко дълбоки удара към бекхенда на опонента си и това даде резултат. Изработи си чудесен шанс да поведе с 40-0, но не успя да се възползва. Джокович все пак му подари два брейкбола с двойна грешка. Още при първия младокът изхвърли противника си извън корта, но впоследствие не съумя да изпрати топката в очертанията. Сърбинът спаси и втората възможност и не допусна повече опасности.

21-годишният състезател вкара сета в тайбрек, но там загуби на два пъти на свой начален удар и отстъпи с 6-7(2).

Втория сет започна с три разменени брейка, след които 12-кратният шампион от Шлема поведе 2-1. Ноле прекъсна серията от пробиви, взимайки подаването си без да отпуска точка – 3-1, като това беляза и момента, в който сърбинът стана много по-солиден, когато сервира.

Световният №13 продължи уверено, а почна и да си гарантира лесни точки благодарение на началния си удар. При пасив от 3-5 Чорич сервираше за оставане, като при 15-30 пресили форхенд по диагонала, но навакса до дюс и затвори частта – 4-5.

Джокович обаче държеше съдбата в собствените си ръце. В десетия гейм Новак дръпна 40-0 и пропусна и трите мачбола, след което спаси и точка за пробив, преди да пропусне нови четири шанса да приключи мача. Накрая Борна наказа опонента си и проби за 5-5.

При 15-30 в следващата част Чорич на намери топката с центъра на кордажа и я прати в аут, с което даде два брейкбола на опонента си. Джокович дръпна 6-5 и отново сервираше за мача, като този път при 40-30 реализира общо десетия си мачол – 7-5.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH