Надал започна похода към №11 в Монте Карло

Надал започна похода към №11 в Монте Карло

Monte Carlo Rolex Masters, втори кръг
Рафаел Надал – Аляж Бедене 6-1 6-3

Миналогодишният шампион и ностител на 10 титли от Мастърса в Монте Карло Рафаел Надал откри тазгодишната си кампания в Княжеството с победа 6-1 6-3 над Аляж Бедене. Ако испанецът триумфира и тази година, ще се превърне в първия играч в Откритата ера с 11 титли от даден турнир. В трети кръг Рафа среща Карен Хачанов.

Рафа тръгна малко по-предпазливо, без да търси максимална дълбочина, и откри сметката си. В следващия гейм започна да търси предимно форхенда на опонента си, знаейки че плоските му удари няма да свършат работа, стигна до брейкбол и го реализира – 2-0. Матадора затвърди впоследствие без да отпуска точка.

Бедене смени тактиката и съкрати точките, а промяната веднага оказа ползотворно влияние на играта му. В петия гейм световният №58 дръпна 30-40, но пропусна точката за рибрейк. Испанецът отрази нова опасност, преди да поеме контрол над разиграванията и да се измъкне – 4-1.

Изпуснатите възможности се отразиха зле на самочувствието на Бедене, който увеличи грешките и закономерно предаде подаването си за 1-5. В седмия гейм Надал поведе 40-30, а на сетбола със сервис по диагонала и прецизен дроп шот приключи сета – 6-1.

Световният №1 поведе 30-40 в откриващия гейм на втория сет, но не съумя да си осигури ключово предимство от самото начало. В следващите си две подавания Бедене се справи далеч по-лесно и не загуби точка – 3-2.

Матадора пласираше изключителни бекхенди по диагонала, които му отваряха корта за форхенд уинъри по правата, с които не оставяше шанс на опонента си. В седмия гейм Надал поведе 15-40, а на брейкбола вкара дълбок ретур, с който взе предимство и проби – 4-3. Така Рафа напълно пречупи Бедене и го довърши – 6-3.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH