Шампионът Зверев отстрани Едмънд. Чилич се справи с Пер

Шампионът Зверев отстрани Едмънд. Чилич се справи с Пер

Internazionali BNL d’Italia, трети кръг
Александър Зверев – Кайл Едмънд 7-5 7-6(11)

Миналогодишният шампион от турнира в Рим Александър Зверев се справи с чиста победа срещу Кайл Едмънд, налагайки се със 7-5 7-6(11).  Победителя е играе 1/4-финал срещу Давид Гофен.

Александър Зверев победи първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд с … в среща от трети кръг на Мастърс турнира в Рим. Шампионът от миналата година продължава защитата на трофея си срещу Давид Гофен на 1/4-финал.

Световният №3 реализира пробив в първия гейм и покачи на 2-0. Зверев държеше всичко под контрол и в следващите си три подавания загуби само две точки – 5-3.

В деветия гейм шампионът от миналата година сервираше за сета, но изостана 30-40 не не успя да се измъкне. Интригата обаче продължи прекалено кратко. Зверев проби отново за 6-5, а после се справи с подаването си – 7-5.

Саша проби за 2-1 във втория сет. В следващата част отрази брейкбол, но продължи да е колеблив. Накрая стигна до точка за затваряне на гейма и с мощен бехенд по правата не остави шанс на Едмънд – 3-1.

При 15-30 в петия гейм германецът пласира неспасяем дроп шот, с който си гарантира две поредни топки за двоен брейк. На първата сбърка ретур на втори сервис, а до края не получи шанс да играе и изпусна възможността – 3-2.

Зверев допусна рибрейк в осмия гейм – 4-4, а в десетия със сетни усилия отрази сетбол и изравни – 5-5. Накрая намери начин да неутрализира ставащите все по-опасни ретури на Едмънд и стигна до 6-6.

В тайбрека двамата си размениха полетата при 3-3 точки. Зверев направи минибрейк за 5-3, а с ретур уинър покачи на 6-3. Едмънд изравни, а до 11-11 на два пъти губеше точка от посрещане, но веднага след това също правеше минибрейк. Накрая обаче световният №3 се наложи със 7-6(11).

Междувременно, Марин Чилич победи Беноа Пер с 6-3 6-4 и ще играе 1/4-финал с Пабло Кареньо Буста.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH