Джокович преодоля борбения Мунар, Бердих отпадна

Джокович преодоля борбения Мунар, Бердих отпадна

Ролан Гарос, втори кръг
Новак Джокович – Жауме Мунар 7-6(1) 6-4 6-4

Новак Джокович се класира за третия кръг на Ролан Гарос след успех над Жауме Мунар със 7-6(1) 6-4 6-4. 21-годишният испанец впечатли с обрата си над Давид Ферер от 0-2 сета, а в днешния ден отново показа борбеност и разнообразен тенис, но в крайна сметка отстъпи пред постоянството на бившия шампион.

Джокович допусна пробив още в първото си подаване в мача, но бързо намери тайминга си и спечели четири поредни гейма за аванс от 4-1 гейма. Мунар обаче не се бе отказал от битката в сета и успя да възстанови равенството, а впоследствие си заслужи тайбрек.

Сетът бе изпъстрен с красиви разигравания по цялата ширина на корта, но в тайбрека сърбинът качи оборотите и набързо дръпна с 6-0 точки след агресивна игра от основната линия. Мунар спаси нулата, но сетът приключи без повече драма в полза на бившия световен №1.

Във втория сет играта продължи да бъде равностойна и двамата отново си размениха по един брейк в началото на частта. Все пак при 4-4 Джокович показа майсторството си на ретур и постигна решителния пробив.

Ситуацията бе огледална и в третата част – един пробив за сърбина в седмия гейм бе достатъчен, за да приключи нещата с победа след 2 ч. и 17 минути на корт „Сюзан Ленглен“. Джокович ще срешне в трети кръг Роберто Баутиста Агут, който се справи със Сантяго Хиралдо – 6-4 7-5 6-3.

Също през днешния ден, Жереми Шарди отстрани Томаш Бердих със 7-6(5) 7-6(8) 1-6 5-7 6-2. Мачът бе прекъснат вчера при аванс от 2-0 сета за французина, който днес не бе на същата висота и допусна изравняване. Шарди обаче е един от най-успешните играчи в петсетови срещи и това отново бе демонстрирано за радост на публиката по трибуните. Следващият му опонент е сънародникът му Пиер Юг-Ербер, който преодоля Питър Полански – 6-3 4-6 6-2 6-2.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH