Били Джийн Кинг: Серина не е подкрепяна като Федерер и Надал заради цвета на кожата си

Били Джийн Кинг: Серина не е подкрепяна като Федерер и Надал заради цвета на кожата си

Основателката на WTA Били Джийн Кинг даде интересно мнение за Серина Уилямс и начина, по който хората възприемат носителката на 23 титли от Големия шлем.

„По време на финала на Уимбълдън тя получи много любов от феновете на централния корт. Това казва всичко – хората я обичат искат най-доброто за нея и харесват историята ѝ. Не винаги обаче е било така“, каза Кинг.

„Понякога не всички по трибуните са на нейна страна, както е с Роджър Федерер и Рафаел Надал и това е така заради цвета на кожата ѝ. А и жените не получават такова внимание, не предизвикват такъв ентусиазъм, не получават толкова пари от спонсори.“

„Серина е невероятен спортист, има най-хубавия сервис. Тя е, и ще продължи да бъде модел за подражание, особено за жените с нейния цвят на кожата. Сега има и дъщеря и ще е пример за майките.“

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH