Макенроу: Борг беше най-големият ми съперник, ще ми се да не се бе отказал

Макенроу: Борг беше най-големият ми съперник, ще ми се да не се бе отказал

В навечерието на Laver Cup, където Бьорн Борг ще води отбора на Европа, а Джон Макенроу този на света, американецът сподели уважителни думи за 11-кратния шампион от турнири от Големия шлем. По време на активните си кариери в тениса, двамата се изправят 14 пъти един срещу друг и си разменят по 7 победи.

„Знам, че той ме направи по-добър играч. Искаше ми се да продължи да се състезава, дори това да щеше да ме лиши от първото място в ранглистата. Той беше най-големият ми съперник.“

Федерер пък заяви, че ако можеше да се върне назад във времето и да играе срещу някого от минало поколение, това щеше да е именно Борг.

„Винаги е подхождал с огромно уважение към всичко. Беше велик шампион и неописуемо популярна личност. Борг беше готин и стилен извън корта, до известна степен ме вдъхнови и бе като пример за мен. Не мисля, че някой може някога да бъде по-готин, отколкото той беше.“

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH