Гениален Джокович остава непобеден в Лондон

Гениален Джокович остава непобеден в Лондон

Nitto ATP Finals, група „Гуга Куертен“
Новак Джокович – Марин Чилич 7-6(7) 6-2

Новак Джокович отново демонстрира перфектен тенис и пречупи съпротивата на Марин Чилич в Лондон. Хърватинът изигра един от най-добрите мачове за сезона си, но съперникът му просто бе прекалено добър – 7-6(7) 6-2.

През първата част двамата бяха пределно концентрирани и поддържаха изключително високо ниво на начален удар. Първият по-напрегнат момент дойде при 3-2, когато Чилич трябваше да спасява брейкбол и да минава прз три дюса, за да спаси подаването си, но съумя да се справи.

Джокович впечатляваше от всеки компонент на играта, но съперникът му не отстъпваше. Стигна се до тайбрек, като  и в него бяха почти безупречни.

При 5-6 Джокович влезе в дълго разиграване, но перфектно пласираните му до линията удари в крайна сметка го измъкнаха и се стигна до равенство. При 7-7 моментът на Ноле най-после дойде. В началото на точката топката закачи леко мрежата след удар на Чилич и сърбинът повече не изгуби инициативата. На Марин му ставаше все по-трудно да връща топката и в крайна сметка я изпрати извън очертанията на корта. Последва ново дълго разиграване, в края на което световният №7 намери мрежата – 7-6(7).

Статистиката на водача в ранглистата от първата част бе изключителна – 100% точки на първи сервис и само две загубени изобщо на начален удар.

Нивото на тенис остана все толкова високо и във втората част, но превесът на Джокович бе по-осезаем. Сърбинът поведе с 40-15 още при първото подаване на опонента си, но пропусна три шанса да го спечели.

Натискът от страна на световният №1 продължи. При 1-1 стигна до дюс, а при 2-2 отново поведе с 40-15. Чилич върна първия брейкбол с добре проведено разиграване и уинър, но при втория не намери добре топката и първият пробив в мача бе факт.

След този момент съпротивителните сили на хърватина намаляха. В следващото си подаване той не можеше да разчита до такава степен на началния си удар и отново бе пробит, а Ноле остана все толкова непоклатим в своите сервис геймове – 7-6(7) 6-2.

На полуфинал Джокович ще играе срещу Кевин Андерсън в повторение на финала от Уимбълдън.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH