Кей Нишикори: Целта ми е титла от Големия шлем

Кей Нишикори: Целта ми е титла от Големия шлем

През лятото на 2017 г. Кей Нишикори претърпя тежка контузия на китката. Японецът призна, че тогава си е помислил, че никога повече няма да се завърне в топ 10 на световната ранглиста. През новата година обаче той се завърна пълноценно към играта и, макар да не спечели титла, успя да завърши 9-и в световната ранглиста и да играе на финалите в Лондон.

„Бях уплашен. Китката е от голямо значение в тениса. Просто продължавах да мисля, че винаги ще играя с това чувство на тревога“, сподели 28-годишният японец, който отказа съвета на лекарите да се подложи на операция.

„Продължих без операция, но ми казаха, че има шанс травмата да се повтори. Продължих да се състезавам с основна цел да се върна сред първите 10 на ранглистата. По време на сезона имах чувството, че се изкачвам по стълбище – стъпка по стъпка“.

Контузията го държеше извън корта в продължение на пет месеца. Нишикори бе принуден да играе на турнири от сериите „Чалънджър“, за да се завърне към победите, но дори и там изпита трудности. 28-годишният тенисист загуби финала в Монте Карло от Рафаел Надал, не успя да надделее над Даниил Медведев на домашния финал в Токио, а във Виена загуби в решителната битка от Кевин Андерсън.

Японецът признава, че е играл на 100 процента чак след средата на кампанията.

„Играх без напрежение тази година. Бях способен да се отдам напълно на тениса. Знам, че трябва да се целя по-високо следващата година“, сподели Нишикори.

Световният номер 9 разкри и целта пред себе си. „Искам да се боря за най-доброто, на което съм способен, както винаги съм правил. Желая да спечеля титла от Големия шлем или от сериите „Мастърс“. Това е целта ми“.

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH