Джокович продължава да лети! Ще играе финал в Абу Даби

Джокович продължава да лети! Ще играе финал в Абу Даби

Новак Джокович започна новия сезон там, където остави стария – на върха и в топ форма. Носителят на 14 титли от Големия шлем се класира на финал на демонстративния турнир в Абу Даби, след като победи Карен Хачанов с 6-4 6-2. В последния двубой на Mubadala World Tennis Championship Ноле ще играе с Кевин Андерсън в повторение на финала на Уимбълдън’18.

Хачанов взе лесно първото си подаване, но проблемите му дойдоха, когато в следващото спря да вкарва първи сервис. Това го лиши от възможността да контролира точките с мощни форхенди, а опитите му да е максимално близо до основната линия имаха обратен ефект и доведоха до серия от грешки, допуснати заради лошо позициониране. Така в четвъртия гейм Джокович стигна до точка за пробив, която реализира след грешка от форхенд на опонента си – 3-1.

Световният №1 затвърди без да отпуска точка и не даваше никакви признаци, че ще последва спад в представянето му, но точно това се случи. При 5-3 сърбинът сервираше за сета и инкасира рибрейк. Добрите новини за него обаче бяха, че се мобилизира светкавично и приключи частта от посрещане – 6-4.

Джокович се размина с ранен брейк в началото на втория сет, след като поведе 15-40 във втория гейм, но остана търпелив и шансовете не закъсняха.

В шестата част Ноле дръпа 0-40 и този път успя да вземе подаването на Хачанов, а с това и да го пречупи напълно – 6-2.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH