Зверев: Пике е страхотен, но нищо не може да ме накара да играя в Мадрид

Зверев: Пике е страхотен, но нищо не може да ме накара да играя в Мадрид

Александър Зверев постигна две победи на сингъл срещу Унгария, за да помогне на Германия да се класира на финалите от Световната група за Купа „Дейвис“ в Мадрид. Световният №3 обаче е непреклонен във вижданията си, че няма да участва в заключителната фаза на турнира заради радикалните промени.

Саша заяви, че е в добри отношения с изпълнителния директор на „Космос“ Жерар Пике, който осъществи промяна в 118-годишната традиция на надпреварата. Дори той обаче не е в състояние да накара германеца да играе на финалите.

„Ние сме добри приятели и често си говорим. Дори вечеряхме заедно, разбираме се много добре. Той е страхотен човек, но няма нищо на света, което да ме накара да променя намеренията си. А те са да не играя в Мадрид“, сподели Зверев.

„Аз съм зрял човек и имам собствено мнение. То няма да се промени. Надявам се да спечеля Купа „Дейвис“ във формата, в който беше през последните почти 120 години“.

Основният етап от Купа „Дейвис“ вече ще се провежда в рамките на седмица през ноември, което заменя традиционния формат домакинство-гостуване. Участие в него ще вземат 18 отбора. Финалният турнир този сезон ще се проведе в Мадрид от 18 до 24 ноември.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH