Адриан Андреев остана на две точки от победа срещу Ебдън на старта в София

Адриан Андреев остана на две точки от победа срещу Ебдън на старта в София

Sofia Open, първи кръг
Матю Ебдън – Адриан Андреев 6-3 4-6 7-6(5)

Адриан Андреев бе на две точки от това да запише знаменита победа над световния номер 45 Матю Ебдън на старта на Sofia Open, но австралиецът надделя с опита си и спечели трудно с 6-3 4-6 7-6(5) .

По този начин Ебдън за първи път се класира във втори кръг в София и следващият му съперник е Роберто Баутиста Агут. Единственото участие на австралиеца до момента в българската столица бе през 2016, когато отпадна в първи кръг от Тимо де Бакер.

Третият в световната ранглиста при юношите пък демонстрира, че може да се противопостави на едни от добрите тенисисти в Тура. Той впечатли с играта си от основната линия и най-вече с невероятните минаващи удари. Те обаче не му помогнаха да запише първо участие във втория кръг на надпреварата. Миналата година Андреев загуби в първи кръг от Денис Истомин в два сета, а през 2017 отпадна в квалификациите от Максимилиан Мартерер.

В шестия гейм Андреев стъпи на линията при изпълнение на сервис и така даде два брейкбола на опонента си. Успя да отрази първия, но при втората си възможност Ебдън проби след грешка на българина.

В опита си да затвърди брейка австралиецът поведе с 40-0, но допусна изравняване след няколко успешни комбинации на Адриан. Все пак се измъкна с ас и бе на гейм от това да поведе в сетовете. До края Ебдън не изпусна аванса си и затвори частта при 6-3.

След подновяването на играта Андреев взе гейм на 15, а после се сдоби с точка за брейк. Австралиецът игра сервис-мрежа, но българинът осъществи светкавичен ретур и поведе с 2-0. Не успя обаче да затвърди пробива и бе изравнен – 2-2.

Третият в юношеската ранглиста поведе с 4-3 и стигна до 30-0 на сервис на Ебдън след брилянтен минаващ удар. Австралиецът изравни, но след това допусна двойна грешка и се изправи пред точка за пробив. Сервисът на 45-ия в света се пропука и нова двойна грешка даде право на Андреев да сервира за сета.

В ключовия момент Адриан осъществи три непредизвикани грешки, като Ебдън се добра до две поредни точки за рибрейк. Четвъртата неточност на българина дойде в следващото разиграване и опонентът му върна пробива – 4-5.

Андреев игра страхотно от посрещане в следващия гейм и стигна до два сетбола след минаващ форхенд по правата. 17-годишният тенисист влезе отново в дълго разиграване и предизвика Ебдън да сгреши, за да изравни сетовете – 6-4.

Решителният сет започна с размяна на удари на мрежата, в които австралиецът надделя и получи три поредни брейкбола. Андреев направи двойна грешка и това му костваше изоставане с пробив още на старта.

При 1-2 Адриан взе медицински таймаут, а веднага след това Ебдън му даде точка за връщане на брейка след двойна грешка. Спаси се след две грешки на опонента и поведе с 3-1. Волята на българина надделя в следващото подаване на съперника му. Той се добра до три поредни точки за пробив, като и трите се проведоха на втори сервис. Адриан не се възползва от първите две възможности, но след това влезе в разиграване и Ебдън сгреши за 4-4.

Андреев измъкна трудно деветия гейм и принуди опонента да сервира за оставане в турнира, но той се справи с гейм на 30. Същият сценарий се повтори два гейма по-късно и третият сет влезе в тайбрек.

Там българинът поведе с 4-2 след страхотно воле и грешка на Ебдън. Опонентът му изравни, но Адриан пое контрол над поредно разиграване и принуди съперникът да сгреши за 5-4. Австралиецът отново изравни, а после стигна до мачбол след грешка на Андреев от минаващ удар. Реализира го след грешка в мрежата на българина и спечели с 6-3 4-6 7-6(5).

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH