Симона Халеп: Турнирите от Големия шлем и „Фед къп“ са еднакво важни

Симона Халеп: Турнирите от Големия шлем и "Фед къп" са еднакво важни

През изминалия уикенд Симона Халеп помогна за невероятната победа на Румъния над Чехия, а спечелването на „Фед къп“ е една от целите на бившата №1 през 2019 г.

На пресконференция в Доха, Халеп сподели, че поставя на едно ниво по важност турнирите от Големия шлем и „Фед къп“.

„Все още изпитвам емоциите. За първи път сме на 1/2-финал, така че постижението  значимо.“

„Не мога да кажа, че турнирите от Големия шлем са по-големи от „Фед къп“, просто е различно. Аз живея и тренирам за турнирите от Големия шлем, „мейджърите“ са най-важни, но същевременно поставям „Фед къп“ на същото равнище. И ми е еднакво важно да спечеля както надпревара от Шлема, така и да триумфирам на „Фед къп“, обясни Халеп.

„Не играя за себе си, играя за моя отбор. Давам всичко от себе си, защото усещам енергията на тима. Така ставам по-силна на корта и желанието за победа е по-голямо. Ние сме малка страна и нямаме голяма тенис система, така че този успех ще помогне на следващото поколение.“

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH