Травма отказа Монфис от турнира в Марсилия

Травма отказа Монфис от турнира в Марсилия

Гаел Монфис обяви официално, че се отказва от участие на турнира от сериите ATP 250 в Марсилия, който стартира вчера. Финалистът от 2015 г. се е подложил на ядрено-магнитен резонанс в понеделник, който е показал контузия на лявата китка. Френският тенисист получи травмата още на надпреварата в Ротердам миналата седмица, но тя не му попречи да спечели титлата. Сега обаче 23-ият в света призна, че се нуждае от почивка.

„В първия кръг на турнира в Ротердам паднах и това ме безпокоеше през цялата надпревара, защото играх с превързана лява китка. Взех доста противовъзпалителни, за да мога да се състезавам цяла седмица. Проблемът е, че сега трябва да си взема няколко дни почивка“, призна Монфис, който преди това достигна и полуфиналите в София.

Все още не е ясно дали 32-годишният тенисист ще участва на турнира в Дубай, но със сигурност ще лети до ОАЕ, за да подкрепи приятелката си Елина Свитолина, която защитава титлата си.

От надпреварата Open 13 Provence в Марсилия участие вече отказаха шампионът от миналия сезон Карен Хачанов и Томаш Бердих.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH