Джърмейн Дженкинс: От колежански шампион до треньор на Наоми Осака

Джърмейн Дженкинс: От колежански шампион до треньор на Наоми Осака

Точно преди старта на Индиън Уелс световната номер 1 Наоми Осака обяви, че е наела за треньор Джърмейн Дженкинс, а мнозина се запитаха кой точно е той. За американеца това е следваща стъпка, след като вече е със статут на колежанска звезда, а след това е бил и спаринг партньор на Винъс Уилямс.

34-годишният Дженкинс пробива в университета в Климсън от 2003 до 2007 г. Там той е капитан на колежанския отбор, избиран е за MVP и се състезава в шампионата на NCAA по време на целия си престой в университета.

Дженкинс е част от богата семейна история, свързана с тениса. Брат му Джаки Джуниър е играл за Северозападния университет, докато по-малкият му брат Джармиър е звезда в университета Вирджиния. Той е избран за спортист на годината за 2013 в Атлантическата конференция.

След завършването на колежа Дженкинс работи като треньор, като изпълнява тази длъжност и в щаба на брат си Джармиър, който достига до №190 в ранглистата на ATP.

През юли 2015 Дженкинс става партньор в тренировките на Винъс Уилямс. По време на сътрудничеството си с него, американката се завърна отново в топ 5 и достигна финала на Australian Open, Уимбълдън и финалите на WTA през 2017 г.

Дженкинс изиграва основна роля в намирането на спаринг партньор за Серина Уилямс, след като тя роди. Той препоръчва брат си и Джърмиър става част от щаба на 23-кратната шампионка от Големия шлем.

В началото на тази година Дженкинс беше избран за национален треньор на жените от отдела за развитие на тенисисти при USTA (Тенис асоциацията на САЩ). По-малко то два месеца след това той вече е треньор на водачката в световната ранглиста Наоми Осака, заменяйки Саша Бажин.

TennisKafe.com по WTA


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH