Нишикори отново разочарова

Нишикори отново разочарова

Miami Open, втори кръг
Душан Лайович – Кей Нишикори 2-6 6-2 6-3

Кей Нишикори продължи неубедителното си представяне в големите турнири този сезон и отпадна още на старта на Miami Open от Душан Лайович. Световният №44 изостана със сет и по нищо не изглеждаше, че ще успее да осъществи обрат. Финалистът от 2016 г. обаче започна да греши прекалено много, изгуби контрола в разиграванията и се прости с надпреварата за сметка на сърбина след 6-2 2-6 3-6. В следващата фаза Лайович очаква Ник Кирьос или Александър Бублик.

Още от самото начало Нишикори започна да контролира разиграванията и да налага своето темпо от дъното на корта. Печелеше лесно геймовете си, а Лайович успяваше трудно да се задържи в своите подавания. Така японецът дочака своя момент в шестия гейм и проби за 4-2, след което завърши сета от посрещане с 6-2. Петият в схемата не се изправи пред нито една точка за пробив в откриващата част, като спечели 80% от точките на първи начален удар срещу 44% за опонента си.

В последните няколко турнира Нишикори демонстрира, че не успява да печели лесно последователни сетове. Това се случи в двата му двубоя с Хуберт Хуркач в Дубай и в Индиън Уелс, когато в крайна сметка се озова на губещата страна. Тенденцията си пролича и тук, като японецът спря да вкарва първия сервис, започна да греши често и изостана с два пробива – 1-4.

Успя да измъкне следващия гейм и да върне един от брейковете, но веднага след това изостана с 15-40 след неубедително сервиране. Спаси първата точка за пробив, но не се справи при следващата и допусна трети брейк в сета. Сърбинът нямаше нужда от повече подаръци и успя да възстанови паритета – 6-2.

В решителния трети сет Лайович продължи да поддържа високото си темпо и пропусна точка за пробив в третия гейм. Все пак се стигна до брейк за сърбина и той поведе с 4-3, а след това спаси две възможности за пробив, за да затвърди и да остане на гейм от успеха. Нишикори нямаше сили за обрат и сдаде следващото си подаване, за да отпадне от турнира.

Междувременно Николоз Басилашвили надигра Миша Зверев с 6-3 6-2 за малко над час в друг двубой от втори кръг. 17-ият в схемата грузинец ще срещне Гаел Монфис или Робин Хаасе в следващата фаза.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH