Елица Костова отпадна на 1/4-финал в Палм Харбър след тричасова битка

Елица Костова отпадна на 1/4-финал в Палм Харбър след тричасова битка

Елица Костова отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Палм Харбър (САЩ) с награден фонд 80 хиляди долара.

Поставената под номер 8 Костова отстъпи пред Данка Ковинчич (Черна Гора) след  6-7(4) 6-3 2-6 за малко над три часа на корта.

Българката демонстрира солидно представяне в първата част, като успя да навакса ранен пробив, а в последствие поведе с 5-4. Сервираше за сета, но допусна пробив в неподходящ момент. Стигна се до тайбрек, където Ковинчич не изпусна преднината си през цялото време и поведе със 7-6(4).

Вторият сет започна с размяна на пробиви до четвъртия гейм. След това Костова стигна до аванс за 5-3 в своя полза и в крайна сметка спечели с 6-3, връщайки паритета.

В решителната трета част българката взе първите две подавания на Ковинчич, но след това не успя да спечели нито един от своите сервизи, което прати черногорката на полуфинал след 6-2 в последния сет.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH