Григор Димитров за мечтания трофей, „Тримата големи“ и възстановяването след мач

Григор Димитров за мечтания трофей, "Тримата големи" и възстановяването след мач

В интервю за „АS“ първата ни ракета Григор Димитров разкри кой би бил мечтаният му финал, както и кой трофей иска да спечели най-много през настоящата година.

„За мен всеки финал на турнир от Големия шлем е мечта. Не съм взискателен“, сподели бившият №3 в света и определи Уимбълдън като надпреварата, в която иска да триумфира.

Димитров отдаде дължимото на „Тримата големи“ в днешната ера на тениса – Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Тяхната доминация продължава години наред, а Григор оцени колко трудно е това, което правят.

„Тези играчи имат много правилна програма и продължават да работят върху физическата си форма. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да поддържаш такова ниво толкова много години“, сподели българинът, цитиран от Tennis World.

dimitrov

Той има баланс от 1 успех и 8 поражения срещу световния №1 Новак Джокович, като го надигра през 2013 г. на „Мастърс“ турнира в Мадрид. Мачовете му с Надал се превърнаха в истинска класика, особено полуфиналът на Australian Open 2017, в който испанецът надделя в петсетова драма. Общият баланс на Матадора срещу българина е 11-1, като загубата му дойде на четвъртфинал в Пекин през 2016 г. Димитров не е побеждавал единствено Федерер от триото, губейки всичките си 7 мача срещу Маестрото.

Григор разкри колко трудно е да се възстановиш след даден двубой и заяви, че хората не го осъзнават.

„След мач имам поне два часа възстановяване, за да запазя тялото си в перфектна форма и да съм способен да се представя на високо ниво в следващия двубой. Това включва хубава храна, ледена баня, криотерапия, възстановяване. След всеки мач имаме да изпълняваме и задължения с медиите“, сподели бившият №3.

Dimitrov

Григор пропусна близо два месеца игра, след като получи контузия в рамото и не игра на нито един турнир от Australian Open до „Мастърса“ в Маями. Там се завърна и спечели срещу Фелисиано Лопес, но след това загуби от Джордан Томпсън в трети кръг. Изглежда обаче с времето Димитров продължава да се чувства все по-добре и сега тренира пълноценно за старта на „Мастърса“ в Монте Карло.

„Опитвам да бъда винаги на място пет дни преди да играя, така че тялото ми да може да се нагоди към времето“, констатира българинът. „Много е важно също така да бъдеш хидратиран през цялото време, както и да се храниш добре. Винаги опитвам да спазвам обичайната си диета преди мачовете, но в почивните си дни ходя в любимите си ресторанти. Щастлив съм, че имам възможност да пътувам до най-добрите столици в света, що се отнася до храна“.

Димитров определи рибата, пастата и плодовете за своя любима храна и добави, че не може да живее без сладолед. Той сподели още, че опитва винаги да прави едни и същи неща по време на пътуванията си, но успява и да се нагажда към условията и различните часови зони.

„Например, ако играя първия си двубой в 11 сутринта, дневните ми задължения са различни в сравнение с тези, когато играя мач през нощта. Имам различна стратегия за всеки опонент, но главно опитвам да се фокусирам върху собствената си игра. Обичам да контролирам всичко, което мога“, заяви Димитров.

Grigor

Междувременно, Григор продължава да се готви за старта на турнира в Монте Карло, където миналата година достигна полуфиналите. Той проведе тренировка със Стан Вавринка на червените кортове в града, докато чака надпреварата да стартира на 13 април.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH