daily briefing: обзор на ден №4 в Монте Карло

daily briefing: обзор на ден №4 в Монте Карло

Четвъртият ден на Мастърс турнира в Монте Карло бе белязан от нова победа на Григор Димитров и от първия мач на Рафаел Надал на любимата му настилка. Не липсваха отново и изненади. Вижте какво се случи в сряда:

Григор Димитров се разигра срещу Щруф, предстои сблъсък с Рафаел Надал

Grigor Dimitrov

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Монте Карло след нова чиста победа. Най-добрият ни тенисист се наложи над Ян-Ленард Щруф със 7-6(2) 6-4 и ще играе срещу Рафаел Надал, който изгуби само два гейма в първия си мач в турнира.

Макар старта на срещата отново да не бе особено добро за миналогодишният полуфиналист, постепенно той навлезе в ритъм и след края на първия сет демонстрира много добро ниво, което му помогна да продължи напред.

Краля на клея се завърна: Рафа загуби само два гейма и очаква Димитров или Щруф

Rafael Nadal

Рафаел Надал отново си е у дома. Матадора бе повече от категоричен в първия си мач на любимата си настилка за сезона и стартира участието си в Монте Карло с успех над Роберто Батуиста Агут с 6-1 6-1.

Вторият поставен показа някои колебания през втората част, но така и не допусна пробив. При 2-1 трябваше да наваксва изоставане от 0-40, а при 4-1 – от 15-40. И в двата случая обаче се справи и завърши сблъсъка с два загубени гейма.

Зверев се справи с Оже-Алиасим, Фриц си осигури мач с Джокович

Zverev

Третият поставен на тазгодишния Мастърс в Монте Карло Александър Зверев започна с победа участието си на турнира. Германецът, който влезе в надпреварата след серия от разочароващи резултати, преодоля намиращия се в чудесна форма Феликс Оже-Алиасим с 6-1 6-4.

Един от по-изненадващите резултати на деня дойде в друго от сблъсъците – Тейлър Фриц елиминира Диего Шварцман в последователни сетове. Американецът се наложи с 6-4 6-2, като по този начин си осигури сблъсък със световния №1 Новак Джокович.

Изненада в Монте Карло: миналогодишният финалист Нишикори отпадна

herbert

Миналогодишният финалист от Мастърс турнира в Монте Карло, Кей Нишикори отпадна във втори кръг от Пиер-Юг Ербер с 5-7 4-6. Френският тенисист спаси и 10-те точки за пробив, пред които се изправи и за първи път в кариерата си достига до трети кръг в Княжеството.

За Ербер това е първа победа над Нишикори от три двубоя и първа на клей над представител на топ 10.

Следващият опонент на победителя е Борна Чорич.

Лайович изненада Гофен и ще играе с Тийм в Монте Карло

Thiem

След като по-рано през деня Кей Нишикори напусна изненадващо Мастърс турнира в Монте Карло, последният мач от програмата също ни поднесе неочакван резултат. Душан Лайович изхвърли Давид Гофен от надпреварата в последователни сетове – 6-3 6-4.

На осминафиналите победителят ще срещне Доминик Тийм, който бе убедителен срещу Мартин Клижан. Специалистът на клей се наложи с 6-1 6-4 за час и половина, за да си гарантира мястото в следващия кръг.

Междувременно стана яснo и в колко часа в четвъртък ще играят Григор Димитров и Рафаел надал.

Резултати от ден №4 на „Мастърса“ в Монте Карло:

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH