Как Надал надигра Джокович за деветата си титла в Рим (видео)

Как Надал надигра Джокович за деветата си титла в Рим (видео)

Рафаел Надал показа най-добрия си тенис и надигра Новак Джокович на финала на Мастърса в Рим, за да спечели първа титла за 2019 г. Краля на клея се наложи с 6-0 4-6 6-1, за да защити трофея си във Вечния град и да вдигне своето девето отличие в надпреварата. По-рано през годината световният №1 не даде сет на испанеца във финала на Australian Open, но вторият в света взе реванш.

Той вече намали изоставането си в общия баланс срещу сърбина на 26-28, а на финалите в Рим е печелил три от петте им битки. Интересното е, че никога в двубой между двамата не е имало сет, завършил 6-0. Рафа днес промени това и макар Джокович да подобри значително играта си във втората част, не успя да попречи на съперника да го изпревари на първото място по брой спечелени Мастърс титли – 34.

Испанецът реализираше уинър след уинър, допускаше малко грешки и в повечето случаи контролираше разиграванията, за да завоюва 81-ия трофей в знаменитата си кариера и да даде сериозна заявка, че е достигнал най-добрата си форма точно преди Ролан Гарос.

Вижте най-доброто от финала:

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH