Сабаленка и Каролин Гарсия запълниха финалното каре в Страсбург

Сабаленка и Каролин Гарсия запълниха финалното каре в Страсбург

Internationaux de Strasbourg, четвъртфинали
Арина Сабаленка – Моника Пуйг 6-1 3-6 6-2
Каролин Гарсия – Марта Костюк 3-6 6-3 6-2

Арина Сабаленка изпита множество затруднения срещу Моника Пуйг на четвъртфиналите на турнира в Страсбург, но в крайна сметка се класира за полуфиналите. Световната №11 реализира 9 аса и вкара 76% от първите си сервиси, за да отстрани олимпийската шампионка на сингъл от Рио 2016 с 6-1 3-6 6-2.

В битка за място на финала тенисистката от Беларус ще срещне Даяна Ястремска, която надигра по-рано днес Фиона Феро с 6-1 6-3.

Сабаленка изигра солиден първи сет, в който реализира четири аса, вкара 80% от първия си сервис в игра и спечели 80% от точките в тези случаи. Пуйг имаше два шанса за пробив – в третия гейм, но тенисистката от Беларус го отрази.

Преди това тя бе реализирала ранен брейк и поведе с 3-0. Задържа аванса си и проби за 5-1, като на свое подаване даде само точка на съперницата, за да затвори частта с 6-1.

След почивката 11-ата в света бе вдъхновена от добрата си игра и дори вдигна темпото от посрещане. В дълъг първи гейм на четири пъти стигна до брейкбол и най-накрая се възползва, за да поведе с ранен пробив. Реализира и още един, но Пуйг проби подаването ѝ на три пъти и затвори частта с 6-3.

В решителната част Сабаленка поведе с 5-1 след два пробива, но се пропука, когато сервира за победата. Това не се оказа от особено значение, тъй като втората поставена затвори мача с 6-2 от посрещане.

Междувременно четвъртата в схемата Каролин Гарсия също се класира на полуфиналите. Французойката постигна пълен обрат над Марта Костюк и спечели с 3-6 6-3 6-2 за почти два часа на корта.

В следващата фаза 24-ата в света ще спори със сънародницата си Кло Паке. Световната №223 надделя над Дария Гаврилова с 6-3 7-6(1) и е само на крачка от първи финал на ниво WTA.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH