Обзор на ден №13 на Ролан Гарос

Обзор на ден №13 на Ролан Гарос

Днес трябваше да научим кои ще бъдат финалистите при дамите и при мъжете на Ролан Гарос ’19, като при жените ни очакваха два неочаквани финала, а при мъжете – класика с марка „Федал“ и обещаващ сблъсък между Джокович и Тийм. Вижте как се развиха събитията в Париж в петък:

Надал не даде сет на Федерер във вятъра в Париж, №12 е много близо

11-кратният шампион на Ролан Гарос Рафаел Надал ще играе нов финал в Париж, след като преодоля големия си съперник Роджър Федерер в последователни сетове. Матадора се наложи с 6-3 6-4 6-2 в изключително тежките условия и за двамата – силният вятър правеше задачата им много по-сложна.

Nadal

На финала действащият носител на титлата ще се изправи срещу Новак Джокович или миналогодишния финалист Доминик Тийм.

Ашли Барти срещу Маркета Вондроушова на финала на Ролан Гарос

Ашли Барти се изстреля към финала на Ролан Гарос, след като елиминира с 6-7(4) 6-3 6-3 Аманда Анисимова. Австралийката си гарантира място в топ 3 на световната ранглиста, а ако спечели титлата ще е №2. Същевременно 17-годишната и опонентка дебютира едновременно в топ 50, 40 и 30, след като изигра превъзходен турнир.

Барти ще спори за титлата с Маркета Вондроушова, след като в първия сет от 1/2-финалния си мач изпусна аванс от 5-0 гейма, а във втория навакса пасив от 0-3. Ашли заличи брейк пасив и в решителната част, показвайки по-здрави нерви в края.

Vondrousova

Маркета Вондроушова  се превърна в първата тийнейджърка на финал на Ролан Гарос от 2007 година насам, когато Ана Иванович играе.  Чешката тенисистка надигра Джоана Конта 7-5 7-6(2).

Мачът между Джокович и Тийм ще бъде доигран в събота

В крайна сметка дъждът спечели и полуфиналният сблъсък между Новак Джокович и Доминик Тийм ще бъде доигран в събота. Двамата се оттеглиха окончателно от корта при резултат 6-2 3-6 3-1 в полза на австриеца.

Федерер: Няма никой, който да играе дори на близо ниво до Надал на клей

„Той беше по-добър, няма съмнение в това. Може би имах малки шансове, но не бяха достатъчно големи.“

„Той причинява това на всеки, когато играе на клей – кара те да се чувстваш неудобно. Начинът, по който се защитава… няма никой, който играе дори близо до неговото ниво. Дори не знам с кого трябва да тренирам, за да се подготвя за този стил. Мислех си това по време на мача – невероятно е как играе той от дълбочината на корта и е готов да се придвижи напред или назад от основната линия.“

Избрани моменти от класика №39 между Федерер и Надал (видео)

Междувременно излезе и програмата за събота:

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH