Димитров запазва позицията си в ранглистата, Джокович недостижим на върха

Димитров запазва позицията си в ранглистата, Джокович недостижим на върха

Григор Димитров запазва позицията си на №46 в световната ранглиста и през тази седмица. Той има в актива си 997 точки, а границата на топ 30 е на почти 300 точки пред него.

Последно Григор игра на Ролан Гарос и приключи сезона си на клей след мача в трети кръг срещу Стан Вавринка. Българинът записа победи в пет сета срещу Янко Типсаревич и Марин Чилич в Париж, като намери добрия си тенис и в равностойна битка срещу шампиона от 2015 г. Стан обаче надделя в три тайбрека и сложи край на похода на 46-ия в световната ранглиста.

Първата ни ракета няма да играе тази седмица на турнира Libema Open в Хертогенбош, който ще се проведе от 10 до 16 юни. Причината не е проблем с рамото, заради което топ тенисистът ни пропусна няколко турнира тази година. Той е предпочел да проведе по-дълга подготовка на трева, преди да се включи в Куинс по-късно този месец.

Grigor Dimitrov

Топ тенисистът ни трябваше да играе за втори път в турнира от сериите ATP 250 и за първи път след 2008 г., когато отстъпи на старта на Игор Андреев.

Все пак в програмата на Димитров остава турнирът в Куинс. Миналата година шампионът от 2014 г. стигна до 1/8-финалите на една от най-престижните надпревари на трева, но отстъпи с 0-2 сета от настоящия №1 в света Новак Джокович. The Fever-Tree Championships  се провежда в периода 17-23 юни. Участие още са потвърдили Кайл Едмънд, Ник Кирьос, Стан Вавринка, Стефанос Циципас, Денис Шаповалов и Феликс-Оже Алиасим.

Димитров ще играе и на двойки в Куинс, като ще се партнира с Хуан Мартин дел Потро.

Grigor Dimitrov

В топ 10, Новак Джокович изглежда недостижим на върха. Сърбинът има 12,715, а втори е Рафаел Надал с 7,945. Испанецът би могъл теоретично да измести Ноле от първото място в края на американското турне на твърди кортове. Матадора все пак води в годишната ранглиста, след като спечели Ролан Гарос за 12-и път.

Трети е Роджър Федерер с 6,670, а топ 8 допълват Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори и Кевин Андерсън. С две позиции до №9 се изкачва Карен Хачанов, а Фабио Фонини е №10.

Стан Вавринка бележи голям прогрес – с 9 места до №19. Докато най-големият регрес е за Марко Чекинато, който пада с 20 места до №39.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH