В перфектна форма: Джокович победи Гарин преди Уимбълдън

В перфектна форма: Джокович победи Гарин преди Уимбълдън

Новак Джокович показа перфектна форма преди Уимбълдън, като победи с 6-2 6-4 Кристиан Гарин в мач от демонстративния турнир „The Boodles“. Световният №1 и 23-годишният чилиец събраха погледите на стотици зрители в „Stoke Park“, Бъкингамшър, за 18-ото издание на надпреварата на тревна настилка.

Сърбинът впечатли с добро движение по корта, успешен начален удар и красиви изпълнения от форхенд, от бекхенд и волета на мрежата.

Джокович демонстрира силата на ретура си още в първия гейм, когато реализира два форхенд уинъра и поведе с 40-15. Гарин отрази двете възможности за пробив, но в крайна сметка сдаде подаването си. Сърбинът изглеждаше страхотно на сервис, а освен това стигна до нов пробив и с гейм на нула затвърди – 4-0.

До края на частта не допусна изненада и впечатли с добра игра на мрежата, която му помогна да поведе в сетовете с 6-2.

djokovic1

След почивката чилиецът започна да диктува темпото в повечето разигравания и след форхенд уинър по правата в шестия гейм се добра до първите си шансове за пробив. Джокович му направи услуга с двойна грешка и Гарин вече водеше с 4-2.

Две грешки от бекхенд на световния №35 обаче му попречиха да затвърди и 15-кратният шампион от Големия шлем реализира рибрейк. При 4-4 пък сърбинът показа страхотна защита и регистрира бекхенд уинър по правата от движение, с който получи два скрити мачбола. 23-годишният тенисист се измъкна с успешна акция на мрежата, но след това световният номер едно вкара форхенда в действие и застана на сервис за победата. Справи се отлично и спечели с 6-2 6-4.

След двубоя Новак бе запитан шеговито дали този турнир е един от най-важните в кариерата му. „Днес е“, заяви Джокович с усмивка и допълни, че надпреварата е перфектна подготовка за Уимбълдън.

„Когато бях на 6-7 години, си правих изкуствени трофеи на Уимбълдън, поглеждах се в огледалото и мечтаех да бъдат истински“, сподели сърбинът, който на 1 юли започва битка за своето пето отличие. „Чувствам се много естествено на трева и съм доволен от начина, по който играя.“

Григор Димитров също потвърди участие за демонстративния турнир. Все още не е ясно срещу кого ще се изправи първата ни ракета, но е сигурно, че няма да играе във вторник. Фабио Фонини срещу Денис Шаповалов и Диего Шварцман срещу Мартин Клижан са следващите мачове от програмата за деня.

В турнира участват още Стефанос Циципас, Карен Хачанов, Роберто Баутиста Агут, Филип Краинович и Томаш Бердих.

GRIGOR TREVA

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH