Участието на Шиникова на Уимбълдън приключи

Участието на Шиникова на Уимбълдън приключи

Уимбълдън, квалификации (втори кръг)
Яна Чепелова – Изабелла Шиникова 6-3 7-5

Изабелла Шиникова се представи достойно на квалификациите на Уимбълдън и имаше своите шансове да се придвижи до последния кръг на пресявките, но отпадна след поражение от Яна Чепелова. Световната №166 елиминира българката след 6-3 7-5.

Първата част започна добре за Изабелла, която поведе с 40-15 още в първото подаване на опонентката си. Шансовете обаче бяха пропиляни и постепенно ролите се размениха.

След 2-2 Чепелова пое инициативата и стигна до брейкбол във всеки от сервис геймовете на съперницата си, реализирайки междувременно два пробива.

Изглеждаше сякаш българката има сериозни шансове за обрат, след като в началото на втория сет записа два брейка и взе първото си подаване на 0, за да дръпне с 3-0. Преднината ѝ обаче бе стопена мигновенно и срещата отново стана оспорвана.

Световната №204 имаше нова възможност да излезе напред при 4-4, но не успя да я материализира и в крайна сметка бе пробита на 0, когато трябваше да сервира за оставане в турнира при 5-6.

В първия кръг на пресявките Шиникова записа впечатляваща победа над Йохана Ларсон с 6-3 6-4. Другите две представителки на България в квалификациите Виктория Томова и Сесил Каратанчева отпаднаха още тогава.

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH