Четвърта титла за Иснър в Нюпорт. Лайович триумфира в Умаг

Четвърта титла за Иснър в Нюпорт. Лайович триумфира в Умаг

Hall of Fame Open, финал
Джон Иснър – Александър Бублик 7-6(2) 6-3

Джон Иснър стана първият играч, който печели титлата в Нюпорт четири пъти. На финала тази година американецът надигра Александър Бублик със 7-6(2) 6-3. Победителят направи силен мач, в който игра 79% на първи сервис и реализира и трите точки за пробив, до които стигна.

Шампионът заработи $100,600 и 250 точки за ранглистата, докато опонентът му си гарантира пробив в топ 75 в света.

Следващият турнир в програмата на Иснър е Атланта (вижте: Кой е властелинът в Атланта и каква е тайната му). На BB&T Atlanta Open американецът има баланс 31-4 и е едва петият представител на страната си, който печели дадена надпревара поне четири пъти – другите са Андре Агаси, Джими Конърс, Пийт Сампрас и Джон Макенроу. А този сезон Големия Джон се завръща за №6.

Plava Laguna Croatia Open Umag, финал
Душан Лайович – Атила Балаж 7-5 7-5

На турнира в Умаг, Душан Лайович спечели първата титла в кариерата си, след като надигра Атила Балаж със 7-5 7-5. Така сърбинът се превърна в 13-ия различен състезател с дебютен трофей от началото на сезона.

За Атила Балаж остава утехата, че стигна финала, след като през 2014 година той прекрати кариерата си, защото страдаше от контузии, които го пречупиха не толкова физически, колкото психически. След това стана треньор, но животът като такъв не му допадна. Затова се върна и в обичайната си роля, а решението се оказа точно.

lajovic

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH