Кирьос и Циципас отдадоха почит на Питър Макнамара

Кирьос и Циципас отдадоха почит на Питър Макнамара

В тениса има моменти, в които мълчанието може да каже повече от всяка дума. И такива, в които и най-големите шоумени и противоречиви личности имат каменно изражение на лицето си. А виртуозите на корта дори нямат ракета в ръка.

Такъв бе мигът във Вашингтон, когато Ник Кирьос, Стефанос Циципас, Хуан Себастиан Кабал, Робърт Фара и още значими фигури отдадоха почит на Питър Макнамара.

„От него се научих на дисциплина и труд – сподели Матю Ебдън. – Той беше честен и истински. Показваше уважение, беше етичен.“

По-рано този месец на 64-годишна възраст борбата с рака изгуби дългогодишният треньор и играч Питър Макнамара. Той е един от бившите треньори на Григор Димитров, като двамата работиха в продължение на година и половина, в която австралиецът помогна на младия състезател да се изкачи с 300 места в световната ранглиста.

Под ръководството на Макнамара Димитров стигна до рекордното в кариерата си тогава 52-о място в света на 22 август 2011 година.

Като играч Питър стига до №7 в света през 1983 година, а на сметката си има пет титли на сингъл и 19 при дуетите. 14 от отличията му при двойките са в партньорство с Пок Макнами – бившият турнирен директор на Sofia Open. Двамата австралийци печелят два пъти Уимбълдън, а Макнамара стига до №3 в света при тандемите.

Вижте още:

Григор Димитров за Макнамара: Липсваш ми, тренер

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH