Вашингтон: Цонга победи Хачанов, Кирьос също с успех

Вашингтон: Цонга победи Хачанов, Кирьос също с успех

Citi Open, втори кръг
Жо-Вилфрид Цонга – Карен Хачанов 6-4 2-6 7-5

Жо-Вилфрид Цонга поднесе една от изненадите във Вашингтон тази вечер, след като елиминира световния №8 Карен Хачанов. Французинът успя да спечели оспорвания, качествен двубой с 6-4 2-6 7-5.

Бившият №5 записа цели 44 уинъра по път към успеха и е нормално да е доволен от представянето си:

„Показах много добър тенис, щастлив съм, че спечелих. Отдавна не бях го правил срещу играч от топ 10. Това е хубаво за мен. Приятно е да получаваш награда за труда си и за доброто си представяне.“

В следващия кръг Цонга ще срещне Кайл Едмънд, който записа победа №100 в ATP след 6-1 6-4 срещу Лойд Харис.

Напред продължава и Ник Кирьос, който трябваше да се справи с квалификанта Тай-Сон Квятковски. Австралиецът заби 15 аса и спечели 88% от точките при вкаран първи сервис, за да се поздрави с победа със 7-5 6-4.

Марин Чилич спечели в два тайбрека мача си с Мариус Копил и след 7-6(4) 7-6(4) ще срещне на осминафиналите Рейли Опелка или Феликс Оже-Алиасим.

Даниил Медведев и Франсис Тиафо вече си осигуриха сблъсък на този етап от надпреварата, след като победиха съответно Бьорн Фратанджело и Александър Бублик. Руснакът се наложи с 6-3 6-4, а американецът с 6-1 7-6(5).

TennisKafe.com

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH