Циципас се върна към победите. Кирьос напред във Вашингтон

Циципас се върна към победите. Кирьос напред във Вашингтон

Citi Open, втори кръг
Стефанос Циципас – Томи Пол 6-3 7-5
Ник Кирьос – Жил Симон 6-4 7-6(5)

Топ поставеният Стефанос Циципас започна с победа участието си в турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон. Световният №6 стартира директно от втори кръг на Citi Open и се справи с участващия с „уайлд кард“ Томи Пол след 6-3 7-5.

Това бе първи мач на гръцкия тенисист от Уимбълдън насам, където той претърпя разочарование, отпадайки още на старта след загуба от Томас Фабиано. Именно периодът след „мейджъра“ в Лондон се оказа изключително успешен за Стефанос миналия сезон, а сега той продължава напред в американската столица с мач срещу Джордан Томпсън. Австралиецът надигра Ян-Ленард Щруф с 6-7(8) 6-4 7-5.

„Бях малко нервен в началото“, каза Циципас след успеха. „Не знаех какво да очаквам. Наистина съм щастлив, че преминах през този първи мач. Беше много голямо предизвикателство“.

Миналогодишният полуфиналист вече е само на две победи от дебюта си в топ 5 на мъжкия Тур.

Междувременно Ник Кирьос записа втора поредна победа в последователни сетове. Австралиецът надигра Жил Симон с 6-4 7-6(5) и ще играе осминафинал във Вашингтон срещу Йошихито Нишиока, който елиминира Давид Гофен с 6-7(5) 6-2 7-6(5).

Световният №52 за трети път тази година постигна два поредни успеха. Отново обаче напомни за себе си, отказвайки да стисне ръката на съдията на стола Фъргъс Мърфи след края на срещата със Симон.

Както знаете, Ник влезе в пререкания с рефера по време на турнира в Куинс този сезон. Най-сериозното обвинение, което хвърли на The Fever-Tree Championships бе, че официални лица са замесени в манипулиран мач и правят така, че той да загуби. Тенисистът имаше претенции към съдията на стола Фъргъс Мърфи и смяташе, че той не е видял очевидна двойна грешка на Роберто Карбайес Баена:

„Това е някаква шега, човече. Като например това, че шапката ти е смешна. Дори не грее слънце! Топката беше аут. Няма как да играя на 100%, когато има съдия на линията, който манипулира мача. Не искам да играя“, каза Кирьос, който тогава бе наказан със 17,500 долара.

Kevin Anderson Washington

Кевин Андерсън се отказа от турнира точно преди мача си с Адриан Манарино във втори кръг. Причината е контузия в коляното на южноафриканеца. На негово място като „щастлив губещ“ влезе Норберт Гомбос и надделя над френския си опонент с 6-4 7-6(9). В следващата фаза той ще играе с Миомир Кецманович, който елиминира Пиер-Юг Ербер – 3-6 6-4 7-6(5).

Джон Иснър победи Хуберт Хуркач с 6-4 6-4 и е на осминафинал срещу Беноа Пер, който надигра Марк Полманс след 6-3 6-7(5) 7-6(5).

Феликс Оже-Алиасим отстрани Рейли Опелка след 6-4 3-6 6-4 и му предстои осминафинал срещу Марин Чилич. Финалистът от миналия сезон Алекс де Минор загуби от Петер Гойовчик с 3-6 6-7(8), а Милош Раонич надигра Тим Смичек с 6-1 6-4.

TennisKafe.com

 

 


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH