Кирьос иска Купа „Дейвис“ повече от „мейджър“ титла или олимпийско злато

Кирьос иска Купа "Дейвис" повече от "мейджър" титла или олимпийско злато

Ник Кирьос би искал да спечели Купа „Дейвис“ с Австралия през следващата година повече, отколкото да вдигне титла от Големия шлем или да триумфира със злато на олимпийските игри. Това призна самият той на пресконференцията си след загубата от Кайл Едмънд в първи кръг на Мастърс турнира в Монреал.

Запитан кой трофей би означавал най-много за него в следващите 12 месеца – неофициалното световно първенство, олимпийска титла, отличие на Australian Open или Уимбълдън, Ник отговори: „Много харесвам отборните състезания. Мисля, че избирам да спечеля Купа „Дейвис“ с моя отбор. Също така би било много хубаво, ако можем да триумфираме с ATP Cup“.

Кирьос е с актив от девет победи и шест поражения в неофициалното световно първенство за тима на Австралия, а последното му участие бе през февруари 2018 г. в серия срещу Германия от първи кръг.

„Играл съм с момчетата от моя отбор, откакто бяхме много млади. Пример за това е Джордан Томпсън – състезавали сме се заедно, откакто аз бях на около девет години. Да спечелим титла като тази, би било наистина страхотно“, каза Кирьос, цитиран от couperogers.com.

atp cup

ATP Cup пък ще се провежда в Австралия от 2020 г. ATP и Tennis Australia официално представиха новата отборна надпревара в края на миналата година. Тя ще открива мъжкия тенис календар от следващия сезон и ще се провежда в Пърт, Сидни и Бризбън в рамките на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open. Ще участват 24 страни.

Турнирът има награден фонд на стойност 15 милиона долара и ще носи 750 точки за ранглистата на победителите. При избора на участници ще се гледа само ранкинга на най-високо класирания състезател от всяка държава. Всеки отбор ще се състои от до пет тенисисти, а всеки сблъсък – от два мача на сингъл и един на двойки.

В момента Австралия e под №19, благодарение на Кирьос, който е №27 в ранглистата на ATP.

Nick Kyrgios, Washington

Миналата неделя Ник Кирьос завърши своята приказна седмица във Вашингтон с трофея на Citi Open. Австралиецът преодоля болките в гърба, за да надиграе Даниил Медведев на финала със 7-6(6) 7-6(4) и да спечели втората си титла за сезона.

24-годишният тенисист триумфира по-рано през годината в Акапулко, след като победи Александър Зверев в решителната битка, а сега вече има на сметката си шест отличия в актива си.

Вижте още:

TennisKafe.com


В партньорство с Булевард България
Tenniskafe.com предупреждава, че модераторите на сайта трият коментари, които съдържат обидни квалификации, нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не се допускат коментари, които съдържат спам, както и такива с главни букви (думи, фрази и изречения). Не се допускат опити за реклама без знанието и разрешението на администраторите на сайта. Модераторите не коментират причините за изтриване на постове и други модераторски намеси.
Copyright © 2020 TennisKafe.com, Тенискафе ООД, Стара Планина 3, Управител: Асен Григоров. Всички права запазени.
Created by WPH